Wennen op de bso

Opvang na school en tijdens schoolvakanties, dat is onze bso. Zodra de school uitgaat. Bso is vrije tijd voor je kind.  Wij zorgen voor een huiselijke, vertrouwde en veilige omgeving, waar je kind graag komt. Je kind is vrij om te kiezen wat hij of zij wil doen: alleen of samen, meedoen aan een activiteit of zelf iets uitzoeken om binnen of buiten te doen.

 

Het intakegesprek

Tijdens het gesprek maak je kennis met de pedagogisch medewerkers. Je krijgt alle informatie over SKH en de dagelijkse gang van zaken op de bso. Samen met de medewerker worden de formulieren uit de intakemap ingevuld. Tijdens het intakegesprek stemmen we ook het wennen van je kind met je af. We geven rondleiding door de vestiging als je die nog niet gehad hebt.

 

De wenperiode

In de maand dat het kind vier wordt kan het naar de buitenschoolse opvang. Voor de meeste kinderen zal het voor het eerst zijn dat zij én naar de basisschool én naar de bso gaan. Het is dan ook niet voor niets dat wij zorgvuldige afspraken maken over de eerste periode waarin het kind nog moet wennen aan de nieuwe situatie. De meeste kinderen kunnen het wel aan om meteen een dagdeel te komen, andere kinderen hebben meer tijd nodig.

 

Als je kind moeite heeft met wennen

We bespreken tijdens het intakegesprek of je in de eerste periode “stand-by” kan zijn. Dit betekent dat wij je kunnen bellen en zo nodig je kind eerder kan komen ophalen. Natuurlijk stelt de pedagogisch medewerker zich flexibel op maar de emotionele veiligheid, het welbevinden van het kind, nemen wij altijd als uitgangspunt. 

Contact

Wagnerlaan 59
2151 GV Nieuw Vennep
023 567 20 20

Stuur een mail

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf je hier in voor de SKH nieuwsbrief.

Verstuur

 

Lees meer over ons pedagogisch beleid
Meer weten? Wij helpen je graag verder.
Alle rechten voorbehouden aan SKH 2022  |  Created by Clic.nl