Bso, een eigen groep en ontwikkeling

 

Activiteiten: met de groep en individueel

Op de bso hebben kinderen met elkaar een leuke tijd. Maar de pedagogisch medewerkers zorgen ook voor individuele aandacht. Dit begint al op het moment dat jouw kind van school wordt opgehaald: er is aandacht voor hoe het is gegaan op school, aandacht voor het knutselwerk dat jouw kind gemaakt heeft, aandacht voor het verhaal waar jouw kind mee komt etc. Na schooltijd eten, drinken en kletsen we met elkaar onder leiding van de pedagogisch medewerkers. Maar al snel daarna zoeken de kinderen de ruimte uit waar ze willen spelen of deelnemen aan een activiteit. We werken dus met open deuren.

Net als volwassenen hebben ook kinderen er behoefte aan hun tijd op hun eigen manier door te brengen. Ze moeten de gelegenheid krijgen om bij te komen van een schooldag en te spelen zonder gestoord te worden. De groepsleiding probeert zoveel mogelijk in te spelen op de behoeften van de kinderen. Zij bieden mogelijkheden voor gezamenlijke activiteiten en zij stimuleren de kinderen ook om zelf met ideeën te komen.

 

Veilige basis

Jouw kind heeft twee vaste pedagogisch medewerkers die jouw kind door en door kennen. Deze vaste basis zorgt voor vertrouwen. De basisgroep bestaat uit maximaal 20 kinderen en 2 pedagogisch medewerkers. Op deze veilig plek leren wij kinderen zelfstandig en zelfredzaam te zijn. Om kinderen te laten opgroeien tot zelfstandige mensen, stimuleren we je kind op zijn of haar eigen houtje dingen te ondernemen in een veilige omgeving. Wij creëren situaties, waarin ze zonder tussenkomst van volwassenen met zelf gekozen zaken bezig kunnen zijn.

 

Kinderinspraak

Bij SKH vinden we de mening van kinderen heel belangrijk. Kinderinspraak helpt ons om goed aan te sluiten bij de behoeften en specifieke wensen van je kind en de groep. Ook vergroot het de betrokkenheid van kinderen, bijvoorbeeld als ze meedenken over de groepsregels. Daarnaast is inspraak ontzettend goed voor het zelfvertrouwen van kinderen en stimuleert het hun creativiteit. Kinderen denken en praten bij SKH mee over onder andere:

  • de vakantieprogramma’s
  • de aanschaf van het speelgoed
  • het vieren van feesten
  • het voedingsaanbod
  • afspraken en regels
  • de inrichting van de groep

 

BSO Fun, voor kinderen van 4 tot 13 jaar!

Alle leuke en leerzame dingen die wij doen op de buitenschoolse opvang, doen wij onder de noemer BSO Fun. Omdat pret beleven en gezellig samen nieuwe vrienden maken voorop staat. Elke dag maakt je kind plezier tijdens de fantastische activiteiten die onze bso-medewerkers organiseren. Met de veelzijdige online database vol toffe activiteiten van DoenKids stellen onze medewerkers iedere week weer een interessant programma samen. De activiteiten hebben iedere keer een ander thema, zoals ‘Weet wat je eet’, ‘Bestemming onbekend’ of ‘Race door Space’. Steeds een ander thema betekent steeds weer nieuwe uitdagingen, activiteiten en pret. De kinderen vinden het ontzettend leuk. De thema’s passen precies bij de interesses en het ontwikkelingsniveau van de kinderen. Ook sluiten ze aan bij actualiteit (bijvoorbeeld thema ‘Van stoomboot tot Pepernoot’ rond Sinterklaas) of bij de leefwereld van kinderen (bijvoorbeeld het thema ‘Ongekend bekend’, over bekende mensen). Door met herkenbare thema’s te werken, zijn kinderen enorm betrokken en gemotiveerd.

 

Talenten en interesses ontdekken en ontwikkelen

De activiteiten zijn afgestemd op leeftijd en zijn ontzettend divers. Denk aan creativiteit, sport en spel, koken, techniek, proefjes, dansen, drama et cetera. Door het brede aanbod maakt je kind kennis met nieuwe activiteiten, leert nieuwe vaardigheden en ontdekt nieuwe interesses en talenten. Tijdens de activiteiten komen alle ontwikkelingsbieden aan bod. De kwaliteiten waarover ieder kind beschikt, worden ingezet en benadrukt. Leuk én leerzaam! Zo is het elke dag een avontuur om op de bso te zijn en samen met vriendjes fun te hebben.

 

BSO Fun in de vakanties

Een vakantiedag op de bso staat voor gezelligheid, ontspanning, beleving, lekker en gezond eten en drinken en samen nieuwe ervaringen opdoen. Zo’n dag staat bijvoorbeeld in het teken van Lego, beauty & fashion, de boswachter of strandjutten. Samen met zijn vriendjes beleeft jouw kind een fantastische dag.

 

Contact

Wagnerlaan 59
2151 GV Nieuw-Vennep
023 567 20 20

Stuur een mail

Zwanger?

Gefeliciteerd! Bekijk hier wat wij straks voor je kunnen betekenen.

Klik hier

Kom je bij mij kijken?
Meer weten? Wij helpen je graag verder.
Alle rechten voorbehouden aan SKH 2024  |  Created by Clic.nl