Coronavirus: SKH-kinderopvang vanaf 16 maart alleen open voor ouders met vitale beroepen

aangepast op 16 maart 2020

Na overleg vanmiddag van het kabinet met de Federatie Medisch Specialisten, organisaties van ziekenhuizen en het RIVM, en aansluitend met vertegenwoordigers van scholen en zorg, gelden er opgelegde noodmaatregelen voor het onderwijs en de kinderopvang. Hieronder lees je meer over het besluit en wat dit voor je betekent.

Kabinetsbesluit en gevolgen voor SKH-kinderopvang

Het besluit is dat de scholen en de kinderopvang vanaf 16 maart tot en met 6 april 2020 sluiten behalve voor kinderen van ouders die werken in vitale beroepen. Maandag 16 en dinsdag 17 maart zijn alle SKH-kinderopvanglocaties - peuteropvang, kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang (buiten de reguliere schooltijd) - nog wel open voor ouders met vitale beroepen. Woensdag 18 maart wordt duidelijk welke locaties open blijven voor noodopvang t/m 6 april 2020.

Wat betekent dit voor jou?

Werk je in een vitaal beroep? Dan kan je kind maandag 16 en dinsdag 17 maart nog naar je eigen SKH-opvanglocatie. Vanaf woensdag 18 maart kan dit anders zijn. SKH heeft de intentie om in Hoofddorp en Nieuw-Vennep enkele centrale kindercentra open te houden voor kinderen van ouders die werkzaam zijn in vitale beroepen. Vóór woensdag 18 maart ontvangen ouders hierover bericht. 

Wat zijn vitale beroepen? Welke actie moet ik ondernemen?

Veel vitale beroepen zijn al benoemd in de voorlichting vanuit de overheid de afgelopen weken. De actuele lijst van de rijksoverheid vind je op www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cruciale-beroepsgroepen. Het kan zijn dat jouw beroep hier niet bij staat, terwijl je toch cruciaal werk verricht in het kader van de Corona-bestrijding. Neem dan alsjeblieft contact op met je werkgever. Welke actie moet ik ondernemen?

Ik heb een vitaal beroep (dit geldt als één of beide ouders een vitaal beroep hebben of als je een alleenstaande ouder met een vitaal beroep bent*):
1. Meld dit op ma 16 of di 17 maart bij de pedagogisch medewerker van SKH; 
2. Geef s.v.p. door aan de pedagogisch medewerker of je tot maandag 6 april kinderopvang wilt.

Ik heb GEEN vitaal beroep:
1. Meld je kind tijdelijk (t/m 6 april) af via SKH-ouderportaal/app;
2. Zorg zelf voor alternatieve opvang voor je kind(eren). 

*via de Brancheorganisatie Kinderopvang weten we inmiddels dat het geen harde eis is dat beide ouders in een vitale beroepsgroep moeten werken. Als in een gezin één ouder een vitaal beroep uitvoert, is het verzoek om zelf de kinderen op te vangen als dat kan. Als dat niet lukt, kan je een beroep doen op kinderopvang. Uitgangspunt is dat ouders in een cruciale beroepsgroep kunnen blijven werken.

Wij zijn er ook voor ouders met een cruciaal beroep die normaal geen gebruik maken van kinderopvang. Deze ouders kunnen contact opnemen met onze afdeling Customer Care via 023 – 567 20 20 of customercare@kinderopvanghaarlemmermeer.nl.

Wat betekent dit financieel voor mij?

Wij begrijpen dat deze nieuwe situatie misschien ook financiële vragen bij je oproept.
De gezamenlijke brancheorganisaties in de kinderopvang en het Ministerie zijn momenteel in overleg over hoe hiermee om te gaan. Zodra we meer weten, informeren we je hierover. Het advies voor dit moment is:
• betaal de factuur voor opvang zoals je dat altijd doet;
• pas niets aan bij de Belastingdienst voor je kinderopvangtoeslag, zo behoud je je recht op opvang en de toeslag en wordt deze doorbetaald;
• je hoeft geen wijzigingen door te geven of je kinderopvang stop te zetten.
Zodra er meer bekend is, laten wij dat weten. Mocht je nog vragen hebben, neem dan s.v.p. contact met ons op. 

Hoe verder?

We begrijpen dat deze overheidsmaatregelen vergaande impact kunnen hebben op je dagelijks leven. Wij willen je zoveel mogelijk als ouder blijven ondersteunen, je kind veilige opvang bieden en bijdragen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. We houden nauw contact met de autoriteiten over het te voeren beleid. Als er wijzigingen komen, dan informeren wij onze medewerkers en ouders (via ouderportaal) opnieuw. Deze maatregel geldt vooralsnog t/m 6 april 2020.

Voor meer informatie?

Meer weten? Bekijk alle vragen en antwoorden over het coronavirus op de website van het RIVM: www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden

Contact

Wagnerlaan 59
2151 GV Nieuw-Vennep
023 567 20 20

Stuur een mail

Zwanger?

Gefeliciteerd! Bekijk hier wat wij straks voor je kunnen betekenen.

Klik hier

Kom je bij mij kijken?

Terug naar overzicht
Meer weten? Wij helpen je graag verder.
Neem contact opPlan rondleidingSchrijf je kind inDownload brochureBereken kosten
Alle rechten voorbehouden aan SKH 2023  |  Created by Clic.nl
E-nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze e-nieuwsbrief.

Bedankt voor je aanmelding.