Vanaf 8 juni: ook bso regulier open, einde noodopvang en compensatie eigen bijdrage

Vanaf 8 juni is onze kinderopvang weer volledig regulier open en beëindigt de rijksoverheid de noodopvang en compensatie eigen bijdrage. Alle kinderen van de buitenschoolse opvang (bso) kunnen weer op hun reguliere contractdagen naar de bso. 

Bso-kinderen vanaf 8 juni weer op reguliere contractdagen naar de bso

Het kabinet heeft de basisscholen opgeroepen vanaf maandag 8 juni onderwijs volgens het reguliere rooster met hele dagen te verzorgen. Bso’s kunnen dan weer volledig open volgens de 1,5m richtlijn. De bso-kinderen kunnen weer op de reguliere contractdagen komen. In de praktijk kan het zijn, dat scholen (nog) geen regulier rooster draaien, maar het continurooster. In dat geval haalt SKH tijdelijk tot 4 juli (start zomervakantie) kosteloos de kinderen op als de scholen eerder sluiten. Je hoeft je kind dus niet van school op te halen, thuis te houden en weer naar de bso te brengen.

Tussenschoolse opvang (tso)

De tso wordt in ieder geval tot de zomervakantie overgelaten aan de scholen, waarbij de kinderen tussen de middag overblijven op school.

Rijksoverheid beëindigt noodopvang voor vitale beroepen

Met de volledige opening van het basisonderwijs en de kinderopvang stopt de noodopvang voor ouders met een vitaal beroep op 8 juni. Heb je toch extra opvang nodig? Of wil je ruiluren aanvragen? Dan kan je dit aanvragen via onze website op de gebruikelijke wijze.
Rijksoverheid beëindigt compensatie eigen bijdrage (bij kinderopvangtoeslag)
De vergoeding van de eigen bijdrage voor ouders met kinderopvangtoeslag stopt ook per 8 juni. De Sociale Verzekeringsbank (SVB) streeft ernaar deze vergoeding over de periode van 16 maart tot en met 7 juni, in de maand juli te storten op je rekening. De SVB gebruikt hiervoor de gegevens die bekend zijn bij de Belastingdienst om de vergoeding vast te stellen en uit te betalen. Meer info vind je via www.svb.nl/nl/vergoeding-kinderopvang/.

Gezond & veilig: specifieke regels (protocol) voor de locatie van je kind

Als de bso weer helemaal open gaat, blijven wij de richtlijnen vanuit RIVM, GGD, rijksoverheid en brancheorganisaties volgen. Ook gelden er per locatie een paar specifieke regels. Dit protocol vind je via je ouderportaal/app. Zoals de in- en uitgang, de openings- en sluitingstijden, de looprichting, halen en brengen, afscheid nemen van je kind, tijdelijk niet trakteren en veiligheid en hygiëne.

Meer info

Meer informatie vind je ook via www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/ouders-scholieren-en-studenten-kinderopvang-en-onderwijs/ouders

Vragen?

Als je vragen hebt, schroom niet om contact op te nemen met onze afdeling Customer Care via customercare@kinderopvanghaarlemmermeer.nl of 023 – 567 20 20. Onze medewerkers staan je graag te woord.

Contact

Wagnerlaan 59
2151 GV Nieuw-Vennep
023 567 20 20

Stuur een mail

Zwanger?

Gefeliciteerd! Bekijk hier wat wij straks voor je kunnen betekenen.

Klik hier

Kom je bij mij kijken?

Terug naar overzicht
Meer weten? Wij helpen je graag verder.
Neem contact opPlan rondleidingSchrijf je kind inDownload brochureBereken kosten
Alle rechten voorbehouden aan SKH 2023  |  Created by Clic.nl
E-nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze e-nieuwsbrief.

Bedankt voor je aanmelding.