Nieuwe samenwerking: SKH begeleidt 600 leerlingen Oranje Nassau School in Badhoevedorp met Tussen Schoolse Opvang (overblijf)

BADHOEVEDORP - De Oranje Nassau School is gestart met een nieuwe manier van overblijven. Voortaan werkt de basisschool samen met Stichting Kinderopvang Haarlemmermeer (SKH), die voor 600 leerlingen de Tussen Schoolse Opvang (TSO) verzorgt.

600 leerlingen met SKH-lunchtasje

Yvonne Woestenburg, directeur van de Oranje Nassau School (ONS), nam met zichtbaar veel plezier een rugtasje in ontvangst van Helouise Vermeulen en Bianca van der Laarse, SKH-coördinatoren Tussen Schoolse Opvang. Twee weken eerder ontvingen alle 600 basisschoolleerlingen al een rugtasje om de lunch van thuis in te doen. Voortaan begeleiden 23 TSO-begeleiders van SKH op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag de leerlingen bij het samen eten, drinken en het (buiten)spelen in een prettige sfeer.

Voordelen samenwerking met SKH

‘Wij zijn ontzettend blij dat SKH voortaan de gehele overblijf van A tot Z verzorgt. Zowel de coördinatie en begeleiding van de overblijf als ook de registratie en administratie via een ouderportaal/app en de werving en personeelsplanning van geschikte TSO-begeleiders is nu in handen van SKH’, licht Yvonne Woestenburg van ONS op enthousiaste wijze toe. Een speciale denktank van ouders, leerkrachten, overblijfcoördinator en leden van de overblijfstichting onderzocht een gevarieerd aantal alternatieven, waarna de keuze unaniem op SKH viel. Ook de Medezeggenschapsraad (MR) nam dit advies over. Naast voordelen als (pedagogische) kwaliteit, planning en organisatie, en prijs, is het ook een pré dat enkele andere basisscholen van Meer Primair naar tevredenheid met SKH werken. Bovendien hecht SKH ook veel waarde aan nauwe samenwerking met school en ouders.

Overblijven op school is gezellig: samen eten en spelen!

Helouise Vermeulen, TSO-coördinator van SKH voegt toe: ‘Wij zijn zeer verheugd om de leerlingen te begeleiden. Samen creëren we een gezellig en rustig lunchmoment. Daarna begeleiden we de leerlingen bij het (buiten)spelen. Diverse activiteiten kunnen daarbij aan bod komen zoals knutselen, bewegen, spelletjes en voorlezen. Leerlingen doen hier graag aan mee. Ook aan onze zichtbaarheid is gedacht. Zowel binnen als buiten zijn wij goed herkenbaar in groene SKH-hesjes.’

Ouderbetrokkenheid

Opvallend in Badhoevedorp is de hoge ouderparticipatie. Circa 90% van de TSO-begeleiders voor de Oranje Nassau School zijn ouders van de leerlingen! ‘Wat een geweldige opkomst van overblijfmoeders en -vaders. Leuk om met zo’n betrokken TSO-team een goede start te maken!’, aldus Helouise.

SKH verzorgt voor 600 leerlingen Oranje Nassau School de Tussen Schoolse Opvang

 Fotobijschrift: SKH verzorgt voor 600 leerlingen van de Oranje Nassau School in Badhoevedorp de Tussen Schoolse Opvang

Contact

Wagnerlaan 59
2151 GV Nieuw Vennep
023 567 20 20

Stuur een mail

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf je hier in voor de SKH nieuwsbrief.

Verstuur

 

Lees meer over ons pedagogisch beleid

Terug naar overzicht
Meer weten? Wij helpen je graag verder.
Neem contact opPlan rondleidingSchrijf je kind inDownload brochureBereken kosten
Alle rechten voorbehouden aan SKH 2021  |  Created by Clic.nl
E-nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze e-nieuwsbrief.

Bedankt voor je aanmelding.