Extra uitdaging voor ‘pientere peuters’

Pientere peuter-opdracht: Schaduwvormen herkennen

Jonge kinderen ontwikkelen zich in razend tempo. Sommige kinderen ontwikkelen zich op één of meerdere gebieden nog iets sneller dan hun leeftijdsgenoten. Bij SKH dagen wij kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong extra uit. Deze ‘pientere peuters’ hebben iets extra’s nodig om zich optimaal te ontwikkelen. Door activiteiten aan te bieden die te makkelijk zijn, gaan ze zich vervelen. Ook te moeilijke activiteiten werken averechts. Ons ‘pientere peuters’-programma biedt de leukste activiteiten, precies afgestemd op het niveau van het kind.

‘Pientere peuters’ herkennen

Een ontwikkelingsvoorsprong bij jonge kinderen herken je vaak niet meteen. Daar zijn de juiste instrumenten en kennis voor nodig. SKH heeft drie tutoren Voorschoolse Educatie (VE) die zijn opgeleid tot pientere peuter-specialist. Zij observeren de kinderen op de groepen en herkennen de pientere peuters. Daarvoor gebruiken zij het signaleringsinstrument ‘Pientere peuters vanaf de eerste oogopslag’. Vervolgens bieden zij de kinderen precies wat op dat moment bij hun ontwikkelingsniveau past. Dit zijn bijvoorbeeld leuke en uitdagende activiteiten op het gebied van motoriek of voor de sociaal-emotionele of kunstzinnige ontwikkeling.

Pientere peuter-opdracht: Cijfers herkennen en tellen

Extra uitdaging voor ‘pientere peuters’

Eén van de pientere peuter-specialisten bij SKH is Sabine Visbeen. Zij legt uit waarom extra uitdaging zo belangrijk is: “Het is ons doel om met dit programma activiteiten aan te bieden die de peuters, met een beetje hulp van de pedagogisch medewerkers, aankunnen. Dit is precies de uitdaging die zij nodig hebben. Kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong hebben vaak meer uitdaging en verdieping nodig. Anders kunnen ze het plezier verliezen van ontdekken en zich ontwikkelen. Activiteiten zijn voor kinderen alleen stimulerend als ze eraan toe zijn. Afstemming op het kind is daarom essentieel.”

Pientere Peuteropvang de Wadlopers

Bij kindercentrum 't Groene eiland in Hoofddorp-Floriande hebben wij de speciale Pientere Peuteropvang de Wadlopers. De kinderen van de Wadlopers vormen samen met de kinderen van de Peuterplus-groep van het kinderdagverblijf één groep.  Dat is een bewuste keuze. Door kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong met elkaar in contact te brengen, kunnen zij zich aan elkaar spiegelen, interesses delen en op hetzelfde niveau spelen. Dit stimuleert de ontwikkeling en het plezier in het leren.

Omdat wij binnen SKH werken met de Piramide-methode, een ontwikkeling stimulerend (taal)programma, krijgen alle peuters activiteiten aangeboden die precies passen bij hun ontwikkelingsniveau. Alle peuteropvanggroepen van SKH zijn Peuterplus-groepen, groepen waar kinderen die zijn "uitgespeeld" op het kinderdagverblijf extra uitdaging krijgen. Kinderen die nog iets meer aanbod nodig hebben dan de andere peuters zijn welkom bij de pientere peuters. Ouders kunnen hun kind hiervoor aanmelden of kinderen komen op deze groep terecht na een specifieke interne pientere peuter-observatie door onze specialisten en overleg en goedkeuring van de ouders. Wanneer je als ouder je kind aanmeldt voor de pientere peuter-groep, ook dan doen onze pientere peuter-specialisten een observatie om goed in te schatten of jouw kind op de juiste plaats terecht komt.

Openingstijden

Het pientere peuter-programma in het SKH-kindercentrum 't Groene eiland is geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 7.30 uur tot 13.00 uur.

Contact

Wagnerlaan 59
2151 GV Nieuw-Vennep
023 567 20 20

Stuur een mail

Zwanger?

Gefeliciteerd! Bekijk hier wat wij straks voor je kunnen betekenen.

Klik hier

Kom je bij mij kijken?

Terug naar overzicht
Meer weten? Wij helpen je graag verder.
Neem contact opPlan rondleidingSchrijf je kind inDownload brochureBereken kosten
Alle rechten voorbehouden aan SKH 2024  |  Created by Clic.nl
E-nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze e-nieuwsbrief.

Bedankt voor je aanmelding.