Jonge Kind Specialisten bij Stichting Kinderopvang Haarlemmermeer

Als maatschappelijk ondernemer is Stichting Kinderopvang Haarlemmermeer continu bezig met de ontwikkelingen in de kinderopvang, in de voorschoolse educatie en in de regio. Nieuwe samenwerkingsverbanden en het vormgeven van nieuwe diensten zijn een doorlopend proces. In de voorschoolse educatie lopen we graag voorop. We zoeken naar uitdagingen en oplossingen op maat voor onze kinderen, ouders, teams en basisscholen. We streven naar een intensieve samenwerking met de basisscholen, welke gericht is op een vloeiende doorgaande leerlijn en op de ontwikkeling van kindcentra.

SKH biedt jaarlijks op 24 peuteropvanglocaties voorschoolse educatie aan ruim 300 kinderen (2-4 jaar) met een VE-indicatie. Daarnaast bieden onze Jonge Kind Specialisten kindercoaching in de groepen 1, 2 en 3 van basisscholen in Haarlemmermeer. Zij helpen kinderen die net in Nederland zijn komen wonen om de regels en rituelen in de klas te begrijpen en helpen bij het begrijpen van de Nederlandse taal. Dit doen zij ook voor VE-kinderen die van de peuteropvang overgaan naar de basisschool en wat nog extra hulp nodig hebben.

SKH biedt kortdurende en langdurige kindercoaching aan op basisscholen in de Haarlemmermeer.

Kortdurende kindercoaching

De gerichte begeleiding van leerlingen middels kindercoaching in de klas wordt sinds 2016 in de Haarlemmermeer uitgevoerd door SKH. De kortdurende kindercoaching is een door de gemeente Haarlemmermeer gesubsidieerde dienst.

Kortdurende kindercoaching richt zich op ondersteuningsmogelijkheden in de klas voor leerlingen in de groepen 1-2 met een taalachterstand in de Nederlandse taal. Dit betreft meestal nieuwkomers of leerlingen met een meertalige opvoeding.

Gedurende 6-8 weken biedt één van onze Jonge Kind Spcialisten minimaal 1 dagdeel per week ondersteuning in de klas. De ondersteuning is erop gericht dat een leerling zich zo snel mogelijk veilig en vertrouwd voelt in de klas, zodat hij/zij zich verder kan gaan ontwikkelen. Mogelijke doelen zijn bijvoorbeeld het eigen maken van regels en rituelen in de klas, het begrijpen van het planbord, het om hulp kunnen vragen en het stimuleren van de sociaal-emotionele vaardigheden om aansluiting te vinden bij klasgenoten.

Langdurige kindercoaching

Langdurige kindercoaching richt zich op leerlingen in de groepen 1, 2 en 3 die een extra boost in hun (taal)ontwikkeling nodig hebben. Zowel leerlingen die een (dreigende) taalachterstand hebben, even als leerlingen die een aanvullende ondersteuningsvraag (gerelateerd aan de taalontwikkeling) hebben, komen in aanmerking voor kindercoaching door onze Jonge Kind Specialisten.

De kindercoaching wordt voor een langere periode ingezet. De Jonge Kind Specialisten werken aansluitend aan het groepsprogramma van de leerkracht. De leerlingen worden in kleine groepjes (maximaal 3) of individueel begeleid, zowel binnen als buiten de klas. Langdurige kindercoaching is een aanvullend aanbod van het woordenschatonderwijs dat door de leerkracht vorm gegeven wordt. Het doel is de taalontwikkeling (actief, taalbegrip en woordenschat) gericht te stimuleren. Daarnaast worden er indien nodig specifieke doelen per leerling bepaald met als einddoel de leerling weer aan te kunnen laten sluiten bij het reguliere programma.

 

Wil jij bij SKH aan de slag als Jonge Kind Specialist? Wij breiden ons team uit! 

Contact

Wagnerlaan 59
2151 GV Nieuw-Vennep
023 567 20 20

Stuur een mail

Zwanger?

Gefeliciteerd! Bekijk hier wat wij straks voor je kunnen betekenen.

Klik hier

Kom je bij mij kijken?

Terug naar overzicht
Meer weten? Wij helpen je graag verder.
Neem contact opPlan rondleidingSchrijf je kind inDownload brochureBereken kosten
Alle rechten voorbehouden aan SKH 2024  |  Created by Clic.nl
E-nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze e-nieuwsbrief.

Bedankt voor je aanmelding.