Kinderdagverblijf Wervelwind in Nieuw-Vennep

Op kinderdagverblijf Wervelwind zijn kinderen van 0 tot 4 welkom voor een fijne dag. Onze ruimte is sfeervol en gezellig. Aan de hand van het thema waar we op dat moment mee werken richten we de ruimte in. In de lente staan er bloemen en knutselen we schaapjes. Met het thema kleding hangt er een waslijn met geknutselde kledingstukken. We vinden het belangrijk dat de ruimte rustig oogt. Rust, reinheid en regelmaat waren vroeger al belangrijke pijlers tijdens de opvoeding en dat zijn het tegenwoordig nog steeds.

Kinderen kunnen bij ons spelen met voornamelijk houten speelgoed. Wist je dat houten speelgoed de fantasie bevordert en zorgt voor creativiteit bij de kinderen? Ook spelen we veel met educatief speelgoed. Kinderen leren graag en dat doen wij graag spelenderwijs.

Als het weer het toelaat, spelen de kinderen die kunnen lopen minimaal een uur per dag buiten. Buiten hebben we een grote ruimte met speelgoed voor verschillende leeftijden, van de allerkleinsten tot de peuterleeftijd. De zandbak is vooral geliefd, maar ook de fietsen staan nooit ongebruikt stil. Aan de picknicktafel kunnen we gezellig met zijn allen eten.

 

Groepen

Op kinderdagverblijf Wervelwind spelen kinderen samen in een verticale groep. Dat betekent dat kinderen van 0 tot 4 jaar bij elkaar spelen. Kinderen kunnen daardoor van elkaar leren. Onze pedagogisch medewerkers bieden activiteiten aan die afgestemd zijn op de leeftijd. Wij dagen de kinderen uit op hun eigen niveau. Voor de jongsten is er een grote grondbox; hier kunnen de kleinste kinderen veilig spelen zonder de oudere kinderen. Dagelijks zijn er twee of drie pedagogisch medewerkers aanwezig en maximaal zestien kinderen. Onze medewerkers zijn getraind om zowel met baby’s als met peuters en kleuters te werken.

 

Dagritme op het kinderdagverblijf

Bij de allerjongsten volgen we het ritme van de baby in overleg met de ouders/verzorgers. Zij krijgen hun flesje, speelmomenten, knuffels en aandacht op het moment dat zij dit nodig hebben. Hoe ouder de kinderen worden, hoe meer we het groepsritme volgen. Het indelen van de dag geeft structuur. Het is voor kinderen prettig dat er vaste activiteiten zijn die dagelijks terugkomen.

Alle kinderen mogen lekker vrij spelen als ze binnenkomen. Spelen met de poppen in de huishoek, racen met de tractor in de autohoek of de hoogste toren bouwen in de bouwhoek. Zodra het laatste kindje binnen is, gaan we aan tafel voor fruit met water of thee.

Als de buikjes gevuld zijn, hebben we genoeg energie om lekker buiten te spelen. We bouwen zandtaartjes met de kinderen, doen een wedstrijd wie het hardst kan rennen en fietsen zo snel mogelijk van de ene naar de andere kant van het plein. Buitenspelen maakt hongerig en daarom gaan we rond lunchtijd aan tafel voor een warme, gezonde en lekkere maaltijd. De kinderen die het nodig hebben, gaan naar bed. De oudere kinderen hebben een rustmoment. We lezen een boek voor of ze spelen een spelletje.

Rond 15.30 uur gaan we weer gezellig met zijn allen aan tafel. We eten een cracker en yoghurt. De dag eindigen we met een leuke activiteit, die past bij het thema van dat moment. De dag is voorbij gevlogen. De eerste ouders halen hun kind(eren) op, terwijl de andere kinderen vrij spelen met het leuke speelgoed op de groep. We zwaaien alle kinderen uit, tot de volgende keer!


Het leukste aan kinderdagverblijf Wervelwind

  • Een grote ruimte met veel houten en educatief speelgoed
  • Een sfeervolle en rustige groep en ruimte
  • De leuke en leerzame activiteiten uit het Piramide-programma
  • Een leuke buitenruimte met een grote zandbak

 

Openingstijden

Maandag 7.00 - 18.00 uur
Dinsdag 7.00 - 18.00 uur
Woensdag 7.00 - 18.00 uur
Donderdag 7.00 - 18.00 uur
Vrijdag 7.00 - 18.00 uur

 Verlengde opvang van 18.00 tot 18.30 uur mogelijk.

 

Nieuwsgierig?

Maak een afspraak voor een rondleiding bij ons op locatie. Hier kun je ook al je vragen stellen die je hebt over onze opvang. Bekijk ook alvast onze virtuele rondleiding.

Nanda Noordam Leidinggevende Wervelwind
LRK registratie nummer: 423119151

Ontdek ons kindercentrum Wervelwind

Ben je benieuwd naar onze opvang? Heb je een vraag?
023-5672020 E-mail
Kom snel
bij ons kijken
GO!
Anja (Customer Care)
Kim (Customer Care)
Alle rechten voorbehouden aan SKH 2024  |  Created by Clic.nl