Pientere peuters 

 

Aandacht voor ‘pientere peuters’

Voor peuters met een ontwikkelingsvoorsprong, hebben we een speciaal programma genaamd Pientere peuters om hen te stimuleren met gerichte activiteiten. Deze methode is ontwikkeld door Grip op Talent. We constateerden dat pientere peuters meer nodig hebben om zich optimaal te ontwikkelen en weer huppelend naar de peuteropvang of het kinderdagverblijf te gaan. Met een warme overdracht 'Peuterestafette' naar de basisschool kunnen ze daar vervolgens ook een vliegende start maken.

 

Officiële opening Pientere peuters-programma van Haarlemmermeer

Op 26 juni 2018 is het Pientere peuters-programma van Stichting Kinderopvang Haarlemmermeer officiëel gestart in  SKH-kindercentrum 't Groene eiland in Hoofddorp-Floriande door wethouder John Nederstigt. Interesse? Klik op Pientere Peutergroep de Wadlopers.

Gemengde groep brengt peuters in contact met ontwikkelingsgelijken

De kinderen van het Pientere peuters-programma vormen samen met de kinderen van de peuterplus-groep van kindercentrum 't Groene eiland één groep. De groep bestaat uit maximaal 16 kinderen. We kiezen bewust voor een gemengde groep, zo kunnen we de kinderen goed voorbereiden op de basisschool.
Daarnaast vinden wij het belangrijk dat kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong in contact komen met ontwikkelingsgelijken ('peers'). De kinderen voelen zich door deze 'peers' vaak meer begrepen. Ook kunnen ze zich aan elkaar spiegelen, interesses delen en op hetzelfde niveau een spel spelen. Dit helpt bij het ontwikkelen van een reëel zelfbeeld.

Ochtendprogramma

Het ochtendprogramma staat in het teken van het creëren van leersituaties en het verdiepen van de Piramide-projecten door middel van groepsactiviteiten, ontwikkelingsmateriaal, smartgames, gezelschapsspellen en het vrije spel. Het proces van leren wordt zo vertrouwd: proberen, oefenen, fouten maken, doorzetten en uiteindelijk resultaat behalen. Zo stimuleren we de ontwikkeling van een groei-mindset. Alle ontwikkelingsgebieden komen aan bod. Heel bewust werken we niet met lesmaterialen van de basisschool, zodat het geen herhaling wordt wanneer hij of zij naar de basisschool gaat. Bewegen vinden wij belangrijk, de peuters mogen gebruik maken van de gymzaal van basisschool de Optimist van 10.00-10.30 uur en we hebben een groene buitenspeelplaats. Een veilige uitdagende plek voor pientere peuters om samen te spelen, samen te ontdekken en verder te leren in de richting van de basisschool.

Gespecialiseerd team voor peuters met ontwikkelingsvoorsprong

Het team is gericht samengesteld en getraind als pientere peuter-specialist. Het team bestaat uit 3 pedagogisch medewerkers waarvan er dagelijks 2 op de groep staan. De pedagogisch medewerkers brengen een flinke dosis ervaring, ambitie en oprechte interesse voor pientere peuters met zich mee.

Samen met de ouders een plan van aanpak

Kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong hebben vaak meer uitdaging en verdieping nodig. Anders kunnen ze het plezier verliezen van ontdekken en zich ontwikkelen. Als er sprake is van vermoeden maken wij samen met de ouders een plan van aanpak om de huidige plek waar mogelijk aan te passen aan de behoefte van het kind. We zorgen ook voor een gedegen overdracht 'Peuterestafette' naar de basisschool.

Openingstijden

Het Pientere peuters/Peuterplus-programma in het SKH-kindercentrum 't Groene eiland, is geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 7.30 uur tot 13.00 uur. De ochtend is inclusief luiers en de maaltijden, vers fruit en aan het einde van de ochtend wordt er een heerlijke warme maaltijd geserveerd.

 

Lees meer over ons in het SKH-pedagogisch beleid.  

Contact

Wagnerlaan 59
2151 GV Nieuw Vennep
023 567 20 20

Stuur een mail

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf je hier in voor de SKH nieuwsbrief.

Verstuur

 

Lees meer over ons pedagogisch beleid
Meer weten? Wij helpen je graag verder.
Neem contact op / Contact usPlan rondleiding / Book a tourSchrijf je kind in / Register your childDownload brochureBereken kosten / Calculate costs
Alle rechten voorbehouden aan SKH 2020  |  Created by Clic.nl