Wat kost de peuterspeelzaal?

De financiering van de peuterspeelzaal is veranderd vanaf 2017. Bij inschrijving voor de peuterspeelzaal wordt gekeken of u recht heeft op:

-       kinderopvangtoeslag?
-       een gesubsidieerde peuterspeelzaalplaats?

Dat wordt bepaald door uw inkomen.

 

Wanneer heeft u recht op kinderopvangtoeslag?

De kinderopvangtoeslag is een tegemoetkoming in de kosten van kinderopvang. Dit wordt geregeld via een maandelijkse toeslag die wordt uitbetaald door de Belastingdienst. U kunt deze aanvragen indien u en uw eventuele toeslagpartner allebei werken of één van beide een opleiding volgt of de kansen op werk vergroot worden door bijvoorbeeld een re-integratietraject te volgen via UWV of gemeente.

Heeft u recht op kinderopvangtoeslag? U betaalt dan het bruto bedrag van € 8,90 per uur (per 1 januari 2019) aan SKH en ontvangt een maandelijkse toeslag van de Belastingdienst. Bereken uw maandelijkse kosten hier.

 

Wanneer heeft u recht op een gemeentelijk gesubsidieerde peuterspeelzaalplaats?

Voor ouders die geen recht hebben op kinderopvangtoeslag blijft de gemeente Haarlemmermeer de speelzaal subsidiëren en wordt een inkomensafhankelijke ouderbijdrage in rekening gebracht. U dient dan wel aan te tonen dat u géén recht heeft op kinderopvangtoeslag. Meer informatie hierover vindt u op de website van gemeente Haarlemmermeer over kinderopvang

Verplichting twee dagdelen bij een gesubsidieerde plaats

Per 1 april 2017 bestaat een gesubsidieerde plaats uit 2 dagdelen. Het afnemen van 1 dagdeel per week is vanaf die datum alleen mogelijk voor ouders met recht op kinderopvangtoeslag. Wilt u meer dan 2 dagdelen? Dat kan, maar niet voor de gesubsidieerde prijs. U betaalt dan het particuliere tarief.

 

Komt uw kind in aanmerking voor een Voorschoolse Educatie (VE)-plaats?

Dan geldt bovenstaande voor het 1e en 2e dagdeel. Dus ook bij een VE-plaatsing dient de route naar kinderopvangtoeslag of naar een gemeentelijk gesubsidieerde plaats bewandeld te worden. Het 3e en 4e dagdeel worden bekostigd door de gemeente Haarlemmermeer.

 

Inkomensafhankelijke tabel bij GEEN recht op kinderopvangtoeslag 

Ouderbijdrage 2019 voor een gesubsidieerde plaats van 2 ochtenden per maand:

Let op:

Deze bedragen zijn de gemiddelde maandbedragen voor twee ochtenden peuterspeelzaal. U betaalt voor 40 weken peuterspeelzaal per jaar, maar dat wordt omgerekend naar een gemiddeld maandbedrag, dat maandelijks (12 maanden per jaar) geïncasseerd wordt. U betaalt dus ook tijdens de zomervakantie.

 

Wat zijn de kosten van incidentele opvang?

Wilt u incidenteel een extra dag afnemen buiten de vaste dagen? Dan kunt u incidentele opvang aanvragen. Het tarief voor incidentele opvang per 1 januari 2019 is € 26,70 uur per ochtend á € 8,90 per uur.

 

Bereken zelf je kosten 2019 voor peuteropvang

Ga naar onze handige rekentool en bereken zelf hoeveel je in 2019 voor peuteropvang betaalt. De bedragen zijn ter indicatie. De kosten worden zowel bruto als netto (met kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst) weergegeven.

 

Contact

Wagnerlaan 59
2151 GV Nieuw Vennep
023 567 20 20

Stuur een mail

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf je hier in voor de SKH nieuwsbrief.

Verstuur

 

Lees meer over ons pedagogisch beleid
Ben je benieuwd naar onze opvang?
Wil je een rondleiding?
Of heb je gewoon een vraag?
023 567 20 23 Email
Kom snel
bij ons kijken
GO!
Meer weten? Wij helpen je graag verder.
Neem contact opPlan rondleidingSchrijf je kind inDownload brochureBereken kosten
Alle rechten voorbehouden aan SKH 2019  |  Created by Clic.nl