Veel plezier op de
buitenschoolse opvang

Stichting Kinderopvang Haarlemmermeer

Buitenschoolse opvang

Voor en na schooltijd is je kind van harte welkom op de buitenschoolse opvang. In de Haarlemmermeer halen we bij bijna alle scholen kinderen op. De bso is een fijne plek om even te ontspannen en vooral fijn samen te zijn met leeftijdsgenoten. Je kind mag zijn tijd bij ons daarom op zijn eigen manier inrichten: rustig een boekje lezen, buiten ravotten met vriendjes of meedoen met de uitdagende activiteiten die de pedagogisch medewerkers organiseren. Hierdoor is de bso voor jouw kind een plek van plezier maken en ontdekt het zijn of haar interesses en talenten.

We zorgen voor
1901
kinderen
Samen met
408
collega’s
Dit doen we op
40
locaties

Fun!

Alle leuke en leerzame dingen die je kind bij ons op de buitenschoolse opvang doet, doen wij onder de noemer BSO Fun. Onze medewerkers stellen elke week weer een interessant programma samen. De activiteiten hebben iedere keer een ander thema, zoals ‘Weet wat je eet’, ‘Bestemming onbekend’ of ‘Race door Space’. Steeds een ander thema betekent steeds weer nieuwe uitdagingen, activiteiten en pret. De kinderen vinden het ontzettend leuk. De activiteiten zijn afgestemd op de leeftijd van je kind en zijn ontzettend divers. Denk aan creativiteit, sport en spel, koken, techniek, proefjes, dansen, drama et cetera.

Voorschoolse opvang (vso)

Wil je jouw kind voor schooltijd brengen? Dat kan: we bieden voorschoolse opvang vanaf 07.30 uur. Je kind krijgt bij ons een rustig en gezellig begin van de schooldag. Met een lekker ontbijtje en tijd om een boekje lezen, een spelletje doen of te spelen met andere kinderen. Daarna brengen wij je kind naar zijn of haar eigen klas. Als je kind al groter is, mag het zelfstandig naar school als daarvoor toestemming is van jou als ouder.

Tussenschoolse opvang (tso) / overblijf

Samen creëren we een gezellig en rustig lunchmoment. Daarna kan er lekker gespeeld worden. Daarbij kunnen activiteiten als knutselen, bewegen, spelletjes en voorlezen aan bod komen. Kinderen doen hier graag aan mee. Uiteraard worden er ook activiteiten aangeboden tijdens het buitenspelen. Op de tso werken we samen met vrijwilligers.

SKH verzorgt de tussenschoolse opvang bij op de Oranje Nassau School (ONS) in Badhoevedorp (€ 1,75 per keer).

Voor tso-kosten kan je geen kinderopvangtoeslag aanvragen.

Naschoolse opvang (nso)

Uit school halen we je kind op om naar de bso te gaan. We starten de middag met wat drinken, een gezonde snack en een gezellig gesprek. Zo creëren we een moment van rust na een intensieve schooldag. Daarna is het tijd voor ontspanning en gaan we aan de slag met het activiteitenprogramma van die dag. Sporten en bewegen doen we daarnaast met het programma Jonge Beweeghelden: een speciaal ontwikkelde beweegmethode voor de kinderopvang.

Sportbso

Voor de sportievelingen hebben we een speciale sportbso’s waarbij alles in het teken staat van, jawel: sport! Na eveneens rustig op te starten met wat drinken en een snack, gaat je kind daarna aan de slag met een gevarieerd sport- en spelprogramma. Op een speelse manier komt je kind zo in aanraking met sport en bewegen. Je kind maakt door het jaar heen kennis met een breed palet aan sporten om te ontdekken welke sport hij of zij leuk vindt. Op onze sportbso in Hoofddorp werken we met het programma Jonge Sporthelden, waardoor onze pedagogisch medewerkers eindeloos kunnen variëren met sportieve spellen.

Ons Jonge Sporthelden-programma is deels gesubsidieerd door Zorg en Zekerheid.

Buitenschoolse opvang tijdens de schoolvakanties

Spelen kan ook bij ons in de schoolvakanties. Jouw kind kan dus 52 weken per jaar bij ons terecht. We zijn tijdens de vakanties hele dagen geopend, van maandag tot en met vrijdag. Omdat het vakantie is, doen we natuurlijk extra leuke dingen met de kinderen. Het activiteitenprogramma DoenKids biedt hier genoeg leuks voor. Ook maken we leuke uitstapjes naar het park, koken we samen of gaan we lekker sporten. Gaat jouw kind niet bij ons naar de BSO, maar heb je wel een keer incidenteel opvang nodig tijdens de schoolvakantie? Neem contact met ons op om te kijken of we een plekje hebben.

Kosten voor de buitenschoolse opvang

Zowel voor-als naschoolse opvang valt onze de kinderopvangtoeslag van de belastingdienst. Je betaalt de kosten voor de bso dus niet helemaal zelf. Of en hoeveel kinderopvangtoeslag je krijgt, is onder andere afhankelijk van je (gezamenlijk) inkomen. Met onze handige rekentool bereken je snel wat je per maand betaalt voor de buitenschoolse opvang van je kind(eren).

Sluitingsdagen

Onze buitenschoolse opvanglocaties zijn het hele jaar geopend van maandag t/m vrijdag, behalve op de volgende sluitingsdagen:

  • Nieuwjaarsdag
  • Tweede paasdag
  • Koningsdag 27 april
  • Bevrijdingsdag 5 mei (1x per 5 jaar, eerstvolgend 2025)
  • Hemelvaartsdag
  • Tweede pinksterdag
  • Eerste en tweede kerstdag