Vertrouwde en liefdevolle opvang voor kinderen van 0-4 jaar
Stichting Kinderopvang Haarlemmermeer

Je kind gaat voor het eerst naar de opvang en dat is best een beetje spannend. Het belangrijkste is dat je kind zich bij ons thuis voelt en plezier heeft. Op onze kinderdagverblijflocaties vind je daarom gezellig ingerichte ruimtes met fijne speelhoeken. Onze groepen zijn zo ingericht dat we voor baby’s de ruimte hebben om fijn te kunnen slapen wanneer dat nodig is en dat de grotere kinderen de ruimte hebben om lekker te spelen.

 

Samen spelen en groeien

Voor jouw kind is het kinderdagverblijf een leuke plek om met andere kinderen te kunnen spelen. Hierdoor leren kinderen veel van elkaar: oudere kinderen leren om rekening te houden met de baby’s en helpen de pedagogisch medewerkers met de verzorging. De allerkleinsten leren op hun beurt van de taal- en spraakontwikkeling van de oudere kinderen en nemen onbewust het speelgedrag over. Op het kinderdagverblijf is er voor jouw kind alle ruimte om lekker te spelen. In de speelhoeken, aan tafel waar we met elkaar knutselen en kleuren en vooral ook lekker buiten.

We zorgen voor
1901
kinderen
Samen met
408
collega’s
Dit doen we op
40
locaties

Voor de allerkleinsten

Jouw baby krijgt voldoende rust en ruimte om een slaapje te doen en tijd voor spel en ontwikkeling. Met eigen activiteiten stimuleren we de zintuigen van je baby, de motoriek, de taalontwikkeling en sociaal-emotionele aspecten. Hierbij gebruiken we materialen die dit ondersteunen, passend bij de principes van Baby-Sensi. De taalontwikkeling stimuleren we door vanaf het begin te starten met het gebruiken van babygebaren. Dit helpt jonge kinderen om te communiceren wanneer praten (nog) niet echt lukt. Onze pedagogisch medewerkers hebben hiervoor speciale baby-training gekregen. 

Stichting Kinderopvang Haarlemmermeer
Stichting Kinderopvang Haarlemmermeer

Bewegen

Beweging is een belangrijk onderdeel van het dagelijkse ritme op onze opvanggroepen. Zo spelen we elke ochtend én elke middag minimaal een halfuur buiten. Ook als het weer wat minder mooi is, gaan we naar buiten om een frisse neus te halen. Onze buitenruimtes zijn verantwoord en voor elke leeftijd ingericht, zodat er volop ruimte is voor ontwikkeling en plezier. Kinderen vanaf 2 jaar gaan wekelijks sporten met onze eigen sportbegeleiders.

Wennen

Heb je jouw kind aangemeld voor onze opvang? Dan stemmen we samen tijdens een intakegesprek een wenperiode af en bespreken we samen hoe deze eruit ziet. De wenperiode is er zowel voor jouw kind als voor jou als ouder/verzorger, want we vinden het belangrijk dat het voor jullie beiden goed voelt bij ons op de opvang.

Tarieven

In de kinderopvang werken we met een vast uurtarief. De kosten voor de opvang betaal je niet helemaal zelf. Als je kind bij ons naar het kinderdagverblijf gaat, kun je kinderopvangtoeslag aanvragen bij de belastingdienst. Of en hoeveel kinderopvangtoeslag je krijgt, is onder andere afhankelijk van je (gezamenlijk) inkomen. Met onze handige rekentool bereken je snel wat je per maand betaalt voor de opvang van je kind.

Sluitingsdagen

Onze kinderdagverblijven zijn het hele jaar geopend van maandag t/m vrijdag, behalve op de volgende sluitingsdagen:

  • Nieuwjaarsdag
  • Tweede paasdag
  • Koningsdag 27 april
  • Bevrijdingsdag 5 mei (1x per 5 jaar, eerstvolgend 2025)
  • Hemelvaartsdag
  • Tweede pinksterdag
  • Eerste en tweede kerstdag