De beste voorbereiding op de basisschool
Stichting Kinderopvang Haarlemmermeer
Peuters (2-4 jaar) zijn ontzettend leergierig, nieuwsgierig en hebben een rijke fantasie. Daardoor proberen ze makkelijk nieuwe dingen en leren ze als een speer. Onze activiteiten op de peuteropvang sluiten perfect aan bij de ontwikkeling en belevingswereld van jouw kind. Alles zelf doen, dat willen ze het liefst. Spelenderwijs gaan ze op onze peuterochtenden op ontdekkingstocht en dat samen met leeftijdsgenootjes.
We zorgen voor
1901
kinderen
Samen met
408
collega’s
Dit doen we op
40
locaties

Voorschoolse Educatie

Op de peuteropvang (voorheen werd dit ook wel peuterspeelzaal genoemd) komt je kind een of meerdere halve dagen per week bij ons spelen. Dat is mogelijk met en zonder Voorschoolse Educatie (VE). Peuters met een (risico op) taalachterstand kunnen via de gemeente peuteropvang aanvragen met behulp van een subsidie. Wij helpen peuters met hun taal-, sociale, emotionele en motorische ontwikkeling. Dit gebeurt door middel van taalspelletjes, voorlezen en themagerichte liedjes, waardoor alle peuters op een speelse manier de Nederlandse taal leren. Dit in combinatie met de babygebaren die we de peuters aanleren, helpt jonge kinderen de Nederlandse taal snel eigen te maken.

Naast de vaste pedagogisch medewerker is er meerdere dagen een Jonge Kind Specialist van SKH aanwezig die de ontwikkeling van de peuters extra goed in gaten houdt en waar nodig extra begeleiding biedt. Met als doel: zonder taalachterstand en vol vertrouwen beginnen aan de basisschool als ze 4 worden.

Activiteiten

Jouw peuter doet bij ons mee aan leuke en educatieve activiteiten uit het ontwikkelprogramma Piramide. Speciaal ontwikkelt voor kinderen van 2 tot 4 jaar, is hierin aandacht voor taal, beweging en sociale interactie. Naast leuke activiteiten binnen, gaan we ook iedere dag lekker naar buiten. Ook als het weer minder mooi is. Lekker rennen, klauteren, graven in de zandbak, spelen in het groen. Buiten spelen is goed voor de motorische, cognitieve, sociale en mentale ontwikkeling van je kind.

Bewegen

Beweging is een belangrijk onderdeel van het dagelijkse ritme op onze opvanggroepen. Zo spelen we elke ochtend én elke middag minimaal een halfuur buiten. Peuters kunnen daarnaast meedoen aan sportactiviteiten we organiseren vanuit het Jonge Sporthelden programma: een sportprogramma speciaal ontwikkeld voor de kinderopvang.

Tarieven

In de kinderopvang werken we met een vast uurtarief.

De kosten voor de opvang betaal je niet helemaal zelf. Als je kind bij ons naar de peuteropvang gaat, kun je kinderopvangtoeslag aanvragen bij de belastingdienst. Of en hoeveel kinderopvangtoeslag je krijgt, is onder andere afhankelijk van je (gezamenlijk) inkomen.

Heb je geen recht op kinderopvangtoeslag omdat jij of je partner niet werkt? Voor ouders die geen recht hebben op kinderopvangtoeslag subsidieert gemeente Haarlemmermeer de peuteropvang. De gemeente brengt een inkomensafhankelijke ouderbijdrage in rekening. Je dient dan wel aan te tonen dat je géén recht hebt op kinderopvangtoeslag. Met ingang van 1 januari 2020 heb je daarmee recht op 8 uur per week peuteropvang (dus 2 ochtenden van 4 uur). Heb je ook recht op Voorschoolse Educatie, dan kan je kind zelfs 16 uur per week naar de peuteropvang met de subsidie. Meer informatie hierover lees je op de website van gemeente Haarlemmermeer.

Met onze handige rekentool bereken je snel wat je per maand betaalt voor de opvang van je kind.

In het uurtarief voor de peuteropvang is alles inbegrepen.

Sluitingsdagen

Bij een 52-wekencontract:

 • Nieuwjaarsdag
 • Tweede paasdag
 • Koningsdag 27 april
 • Bevrijdingsdag 5 mei (1x per 5 jaar, eerstvolgend 2025)
 • Hemelvaartsdag
 • Tweede pinksterdag
 • Eerste en tweede kerstdag

Bij een 40-wekencontract:

 • Voorjaarsvakantie 17-02-2024 t/m 25-02-2024
 • Pasen 01-04-2024
 • Meivakantie 29-04-2024 t/m 05-05-2024
 • Hemelvaart 09-05-2024
 • Pinksteren 20-05-2024
 • Zomervakantie 22-07-2024 t/m 01-09-2024
 • Herfstvakantie 28-10-2024 t/m 03-11-2024
 • Kerstvakantie 23-12-2024 t/m 05-01-2025

De 12e vakantieweek bij een 40 weken-contract kan verschillend ingevuld worden. Ouders worden hierover en eventuele afwijkingen per locatie apart geïnformeerd via ouderportaal/app.