De beste voorbereiding op de basisschool

Peuters (2-4 jaar) zijn ontzettend leergierig, nieuwsgierig en hebben een rijke fantasie. Daardoor proberen ze makkelijk nieuwe dingen en leren ze als een speer. Onze activiteiten op de peuteropvang sluiten perfect aan bij de ontwikkeling en belevingswereld van jouw kind. Alles zelf doen, dat willen ze het liefst. Spelenderwijs gaan ze op onze peuterochtenden op ontdekkingstocht en dat samen met leeftijdsgenootjes.

Vind hier opvang bij jou in de buurt

Aantal vestigingen 41
Kies een opvang
  • Alles
  • Opvang 0-4 jaar
  • Peuteropvang
  • BSO 4-12 jaar

Kinderdagverblijf 0-4 jaar
Peuteropvang 2-4 jaar
Buitenschoolse opvang 4-13 jaar

Voorschoolse Educatie

Op de peuteropvang (voorheen werd dit ook wel peuterspeelzaal genoemd) komt je kind een of meerdere halve dagen per week bij ons spelen. Tijdens het spelen werken we daarbij aan de ontwikkeling van je kind. Dat doen we met Voorschoolse Educatie (VE), waardoor alle peuters op onze peuteropvang op een speelse manier de Nederlandse taal leren. Zonder taalachterstand beginnen ze aan de basisschool. Voor peuters met een ontwikkelingsvoorsprong bieden wij de peuterplus-groep. Met begeleiding van onze pientere peuter specialisten gaan ook deze peuters weer huppelend naar de peuteropvang.

 

Activiteiten

Jouw peuter doet bij ons mee aan leuke en educatieve activiteiten uit het ontwikkelprogramma Piramide. Speciaal ontwikkeld voor kinderen van 2 tot 4 jaar, is hierin aandacht voor taal, beweging en sociale interactie. Naast leuke activiteiten binnen, gaan we ook iedere dag lekker naar buiten. Ook als het weer minder mooi is. Lekker rennen, klauteren, graven in de zandbak, spelen in het groen. Buiten spelen is goed voor de motorische, cognitieve, sociale en mentale ontwikkeling van je kind.

 

Bewegen

Beweging is een belangrijk onderdeel van het dagelijkse ritme op onze opvanggroepen. Zo spelen we elke ochtend én elke middag minimaal een halfuur buiten. Peuters kunnen daarnaast meedoen aan sportactiviteiten we organiseren vanuit het Jonge Sporthelden programma: een sportprogramma speciaal ontwikkeld voor de kinderopvang.

 

Tarieven

In de kinderopvang werken we met een vast uurtarief. In het uurtarief voor peuteropvang is alles inbegrepen: luiers, eten, drinken en uitjes.

De kosten voor de opvang betaal je niet helemaal zelf. Als je kind bij ons naar de peuteropvang gaat, kun je kinderopvangtoeslag aanvragen bij de belastingdienst. Of en hoeveel kinderopvangtoeslag je krijgt, is onder andere afhankelijk van je (gezamenlijk) inkomen.

Heb je geen recht op kinderopvangtoeslag omdat jij of je partner niet werkt? Voor ouders die geen recht hebben op kinderopvangtoeslag subsidieert gemeente Haarlemmermeer de peuteropvang. De gemeente brengt een inkomensafhankelijke ouderbijdrage in rekening. Je dient dan wel aan te tonen dat je géén recht hebt op kinderopvangtoeslag. Met ingang van 1 januari 2020 heb je daarmee recht op 8 uur per week peuteropvang (dus 2 ochtenden van 4 uur). Heb je ook recht op Voorschoolse Educatie, dan kan je kind zelfs 16 uur per week naar de peuteropvang met de subsidie. Meer informatie hierover lees je op de website van gemeente Haarlemmermeer.

Met onze handige rekentool bereken je snel wat je per maand betaalt voor de opvang van je kind.

 

Met elkaar maken we veel plezier. Je peuter is welkom in zijn of haar eigen groep. We bieden gevarieerde activiteiten vanuit steeds een nieuw thema (Piramide). - See more at: http://kinderopvanghaarlemmermeernl.cms.clic.nl/peuterspeelzalen.html#sthash.AJvyFt7Z.dpuf

Onze 22 peuteropvanglocaties:

BADHOEVEDORP

 

HOOFDDORP

 

LISSERBROEK

 

NIEUW-VENNEP

 

RIJSENHOUT

 

VIJFHUIZEN

 

ZWANENBURG

Ben je benieuwd naar onze peuteropvang?
Wil je een rondleiding?
Of heb je gewoon een vraag?
023 567 20 20 E-mail
Kom snel
bij ons kijken
GO!
Alle rechten voorbehouden aan SKH 2024  |  Created by Clic.nl