SKH erkend leerbedrijf

Stichting Kinderopvang Haarlemmermeer (SKH) is door Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) erkend als leerbedrijf. Onze belangrijkste reden om leerlingen te begeleiden is om zorg te dragen voor goed geschoold personeel in de kinderopvang. We hebben daarom een praktijkopleider in dienst, die zowel de leerlingen als de pedagogisch medewerkers begeleidt tijdens de stage(s) en daarvoor regelmatig langs komt op de locatie. De dagelijkse begeleiding van de leerling ligt in handen van een gekwalificeerde pedagogisch medewerker op de groep, die daarvoor een training stagebegeleiding kan volgen.

Ontdekken, beleven,
ervaren, leren en
experimenteren.
Stichting Kinderopvang Haarlemmermeer

Samenwerking met Nova College Hoofddorp

We hebben een convenant gesloten met het NOVA College, om ook rechtstreeks invloed uit te kunnen oefenen op en een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van de opleiding. Voor studenten van het NOVA-college is het bij SKH mogelijk om naast een stage op een kinderdagverblijf ook de combinatie bso en peuteropvang te doen.

Welke stageplaatsen bieden wij?

Jaarlijks bieden wij stageplaatsen aan studenten van de Beroepsopleidende Leerweg (BOL) van de opleidingen die opleiden tot het mogen werken in de kinderopvang. Daarnaast heeft SKH studenten in dienst die de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) volgen van de opleiding Groepshulp of Pedagogisch Medewerker of de opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch medewerker volgen. Wij bieden studenten van het VMBO en van verschillende middelbare scholen de mogelijkheid kennis te maken met het werken in de kinderopvang. Dit doen wij door hen snuffel- en/of maatschappelijke stages aan te bieden.

Inzetbaarheid van BBL-studenten

Als BBL-student werkt de eerste maanden als boventallige medewerker in opleiding, op de groep. In deze maanden krijg je als student de kans om te wennen aan het werken én leren en om kennis te maken met de groep en SKH. Na deze maanden wordt er gekeken naar je kwaliteiten en vaardigheden. In overleg met de werkbegeleider en de praktijkopleider kan je (bij gebleken geschiktheid) worden ingezet als invaller op de groep waar je stage loopt. Je werkt altijd samen met een vaste pedagogisch medewerker van de groep.

Tijdens de twee wekelijkse begeleidingsgesprekken wordt je functioneren geëvalueerd met je werkbegeleider. De praktijkopleider ondersteunt zowel jou als de werkbegeleider in de begeleiding en examens op de werkvloer. Samen zorgen we er voor dat je een diploma behaald en klaar bent om te mogen werken in de kinderopvang.

Voor informatie neem contact op met onze praktijkopleider Clara Bos via C.Bos@kinderopvanghaarlemmermeer.nl

We zorgen voor
1901
kinderen
Samen met
408
collega’s
Dit doen we op
40
locaties
“Mijn ambities zijn door betrokken leidinggevenden omgezet in acties, SKH ziet je kwaliteiten en doet hier iets mee.”
Tirzah Berger
Pedagogisch medewerker
“Ik krijg binnen SKH de ruimte mijn eigen interesses te verwerken in educatieve programma's voor de kinderen.”
 
Marnix Sluiters
Pedagogisch medewerker
‘Met elkaar doen we er alles aan om de kinderen én ouders een veilig gevoel te geven. Een goede werksfeer is daarbij een must.’
Latifa Boutammant
Pedagogisch medewerker

SKH biedt jou:

 • Leuke, hechte collega's;
 • Een werkomgeving waar kwaliteit voorop staat;
 • Goede arbeidsvoorwaarden en een collegiale, informele sfeer;
 • Trainingen, cursussen en workshops, te volgen in onze eigen online leeromgeving;
 • Veel aandacht voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling. We helpen je met het ontdekken en ontwikkelen van je talenten.  

Je krijgt bij ons alle ruimte om je te ontwikkelen

Zo kun je als pedagogisch medewerker:

 • je talenten inzetten om kinderen te helpen opgroeien. We zoeken mensen met uiteenlopende interesses. Speel je graag gitaar of doe je aan yoga? Dan krijg je bij ons ruim baan om je enthousiasme over te brengen op de kinderen;
 • horizontaal overstappen naar een andere locatie of groep, bijvoorbeeld een babygroep, peutergroep, bso-groep;
 • deelnemen aan werkgroepen, zoals inrichting van de accommodaties, hygiënebeleid of werkverdeling;
 • medewerkers in opleiding begeleiden als praktijkopleider of stagebegeleider;
 • specifieke taken voor de vestiging of de organisatie vervullen, zoals kwaliteitsmedewerker of bedrijfshulpverlener;
 • wanneer de mogelijkheid zich voordoet, doorgroeien tot assistent-leidinggevende.

Makkelijk solliciteren

 

Anti-spam
Typ bovenstaande code over.