Stichting Kinderopvang Haarlemmermeer

Historie in Haarlemmermeer

SKH is dankbaar en blij dat het de nieuwe huurder is van het Polderhuis in Hoofddorp. De eigenaar van het pand, hoogheemraadschap van Rijnland, zocht een maatschappelijke organisatie die zijn intrede zou nemen. Die werd gevonden in de grootste kinderopvangorganisatie in Haarlemmermeer. 

Maatschappelijke organisatie

Het Polderhuis is een van de weinige historische gebouwen in Haarlemmermeer. Annemarie Dees, directeur-bestuurder van SKH: “Hoogheemraadschap van Rijnland zocht een maatschappelijke invulling voor het pand. SKH is een maatschappelijke organisatie, geworteld in Haarlemmermeer en uitgegroeid tot de grootste kinderopvangorganisatie in de polder. Het pand werd SKH om die reden gegund. Wij zijn zo blij en dankbaar dat dat ons bedrijfsbureau verhuisd is naar het Polderhuis. Het is een droom die werkelijk wordt.”

Het hoogheemraadschap blijft als eigenaar zo’n zes keer per jaar vergaderen in de prachtige raadszaal op de eerste verdieping van het Polderhuis.

Plannen voor het Polderhuis

SKH wil de burgers van Haarlemmermeer graag laten meegenieten van deze historische locatie en kinderen laten kennismaken met de historie van hun eigen polder. Daarvoor gaat de kinderopvangorganisatie ook een samenwerking aan met Haarlemmermeermuseum De Cruquius. Het Polderhuis had vroeger (deels) een maatschappelijke functie. Het was onder andere een trouwlocatie en het huis van Sinterklaas. SKH wil deze maatschappelijke functie nieuw leven inblazen en de monumentale raadszaal voor incidentele verhuur en maatschappelijk gebruik ter beschikking stellen. Verder gaat de kinderopvangorganisatie onderzoeken of ze op termijn de locatie op Open Monumentendag open kunnen stellen voor publiek.