Buitenschoolse opvang

Op bso Wervelwind ontvangen we je kind zowel voor als na schooltijd op om fijn te spelen met leeftijdsgenoten. Wij ontbijten gezellig met de kinderen die in de ochtend al bij ons komen. Daarna brengen wij ze lopend of met de bakfiets naar school. Kinderen kiezen bij ons zelf wat ze willen doen na schooltijd. Ze hebben altijd keuze uit een sportieve activiteit. Bij mooi weer buiten en anders doen we een sportieve activiteit in de gymzaal.

Je vindt onze bso vlakbij het scholeneiland met de scholen ‘t Joppe en de Wikkeling. Voor leerlingen van deze basisscholen is de bso dus lekker dichtbij. Kinderen van andere scholen in Nieuw-Vennep halen we op met onze elektrische bakfiets.

Sandestein 102
2151KG Nieuw-Vennep

Openingstijden

  Vso Schoolweken Vakantieweken
Maandag Vanaf 07.00 uur Tot 18.30 uur 08.30 - 18.00 uur
Dinsdag Vanaf 07.00 uur Tot 18.30 uur 08.30 - 18.00 uur
Woensdag Vanaf 07.00 uur Tot 18.30 uur 08.30 - 18.00 uur
Donderdag Vanaf 07.00 uur Tot 18.30 uur 08.30 - 18.00 uur
Vrijdag Vanaf 07.00 uur Tot 18.30 uur 08.30 - 18.00 uur

Verlengde opvang tot 18.30 uur mogelijk.

Leidinggevende

Nanda Noordam
E-mail Nanda

Inspectierapport

Inspectierapport
 

LRK-nummer

863962944

 

Activiteiten op de bso

Iedere ochtend (vso) of middag (bso) ziet er anders uit. Kinderen kiezen namelijk zelf wat zij willen doen: een boek lezen of ergens mee spelen, of meedoen aan een BSO Fun-groepsactiviteit (’s middags). Zo kan ieder kind doen waar het behoefte aan heeft voor of na een drukke schooldag, want dat is voor iedereen anders. We knutselen vaak met een bepaald thema of voor het goede doel. Ook spelen we elke dag lekker buiten.

BSO Fun staat voor alle leuke spelactiviteiten die we op de bso doen. Om altijd weer een leuke activiteit te verzinnen, maken we gebruik van het activiteitenprogramma DoenKids! Het programma is speciaal ontwikkeld voor kinderen op de bso en zit vol met sport en spel, creatieve activiteiten, proefjes en techniek, maar ook natuur en muziek. Onze pedagogisch medewerkers stellen zo iedere maand weer een leuk, nieuw activiteitenprogramma samen en laten deze aansluiten op het thema van de maand.

Wat wel iedere middag hetzelfde is, is dat we bij aankomst eerst gezellig met elkaar aan tafel gaan om iets te drinken, wat  fruit te eten en na te praten over de schooldag. Op woensdag en vrijdag eten we met de kinderen ook een boterham voor de lunch. Zo zorgen we altijd voor een gezellig eet- en drinkmoment met de groep, waarin iedereen elkaar ook echt leert kennen.

Tijdens de vakanties hebben we elke dag een leuk programma met vele activiteiten en workshops. Ook staan er tijdens de vakanties leuke uitstapjes op het programma, bijvoorbeeld naar Jeugdland. Favoriet zijn de activiteiten op het gebied van sport en bewegen, met hulp van het programma Jonge Beweeghelden. Jonge Beweeghelden is een ontzettend leuke beweegmethode voor kinderen, speciaal ontwikkeld voor de kinderopvang. Hoe eerder je begint met goed bewegen, hoe langer het leuk blijft en hoe vaker je gaat bewegen. Gezondheid staat bij SKH hoog in het vaandel.

Wij halen kinderen op bij:

  • SBO De Fakkel
  • Basisschool 't Joppe
  • Basisschool Merlijn
  • Basisschool Het Mozaiek
  • PC Basisschool OpMaat
  • Daltonschool Het Palet
  • PC Basisschool De Polderrakkers
  • RK Basisschool 't Venne
  • ICBS De Wikkeling

Het leukste aan bso Wervelwind

De activiteiten samen met de ouderen
De gezellige momenten met elkaar aan tafel
De beweeglessen van de Jonge Beweeghelden