Op kinderdagverblijf Mirakels zijn kinderen van 0 tot 4 welkom voor een dag vol plezier. Wij stimuleren de ontwikkeling van ieder kind spelenderwijs met leuke activiteiten uit het Piramide-programma. Dit programma is gericht op kinderen in de dreumes- en peuterleeftijd. Spelenderwijs werken wij aan de  sociale, emotionele en motorische vaardigheden en het taalniveau.

Als het weer het toelaat, spelen de dreumes- en peutergroepen minimaal een uur per dag buiten. Buiten hebben we een zandbak met speelgoed voor verschillende leeftijden, van de allerkleinsten tot de peuterleeftijd. Ook het buitenspeelhuisje met glijbaan is erg geliefd onder onze peuters.

Wij lezen graag. Taalontwikkeling vinden wij erg belangrijk. Daarom hebben wij veel boeken bij kdv Mirakels, boeken waar wij dagelijks uit voorlezen, maar ook (prenten)boeken om zelf uit te lezen of doorheen te bladeren. Ook zingen wij graag liedjes en de kinderen zorgen zelf voor het orkest met onze muziekinstrumenten. Daarnaast is knutselen een geliefde activiteit.

Dussenstraat 42
2134DL Hoofddorp

Openingstijden

Maandag 7.30 - 18.00 uur
Dinsdag 7.30 - 18.00 uur
Woensdag 7.30 - 18.00 uur
Donderdag 7.30 - 18.00 uur
Vrijdag 7.30 - 18.00 uur

Verlengde opvang tot 18.30 uur mogelijk.

Leidinggevende

Jessica Engelander
E-mail Jessica

Inspectierapport

Inspectierapport
 

LRK-nummer

289366975

Onderdeel van Communityschool In de Breedte

Brandaris Klavertje Vier

Dagritme op het kinderdagverblijf

Op de babygroepen volgen we het ritme van de baby in overleg met de ouders/verzorgers. Zij krijgen op het moment dat zij dit nodig hebben hun flesje, speelmomenten, knuffels en aandacht. Op de dreumes- en peutergroepen houden we een groepsritme aan. Het indelen van de dag geeft structuur. Het is voor kinderen prettig dat er vaste activiteiten zijn die dagelijks terugkomen. Alle kinderen mogen lekker vrij spelen als ze binnenkomen. Zodra het laatste kindje binnen is, gaan we in de kring of aan tafel voor fruit met water of thee. We houden een gesprekje over het thema van die maand, zingen een liedje of lezen een verhaaltje. Vaak doen we ook een spelletje.

Daarna staat er een leuke en leerzame activiteit uit het Piramide-programma klaar. Tussen de middag eten we samen een gezonde warme lunch. De kinderen die ’s middags behoefte hebben aan een slaapje gaan naar bed. Vervolgens is het tijd voor yoghurt met een cracker. Aan het einde van de middag spelen wij spelletjes of doen we een toffe activiteit die de pedagogisch medewerkers hebben voorbereid. Terwijl de eerste kinderen worden opgehaald, spelen de andere kinderen in de bouwhoek met auto’s en Duplo, in de huishoek met poppen, spelen ze een spelletje of kiezen ze een boekje uit om zelf te lezen of kijken.

Onderdeel van Communityschool In de Breedte

Kinderdagverblijf Mirakels maakt deel uit van Community school ’In de Breedte’ met de basisscholen Klavertje Vier en Brandaris. Kinderopvang, basisschool en buitenschoolse opvang onder één dak. Kinderen vanaf 3,5 jaar die eraan toe zijn en staan ingeschreven bij basisscholen Brandaris of Klavertje Vier, gaan een ochtend per week spelen bij de kleuters uit groep 1. Voor peuters maakt dit de overgang naar groep 1 een stuk makkelijker.

communityschool.nl

Het leukste aan kinderdagverblijf Mirakels

Wij zitten in een ruim gebouw met lichte lokalen en gebruiken de centrale hal als extra speelruimte
De peuter-kleuteractiviteit in samenwerking met basisscholen Klavertje Vier en Brandaris
Twee voorleescoördinatoren die de boekencollectie up-to-date houden en uitbreiden