In de wijk Overbos vind je onze kleinschalige peuteropvang Boshummel, op het scholenplein naast basisschool De Olijfboom. Hier hebben we onze eigen, ruime lokalen voor de peuters om te spelen en een eigen buitenspeelplaats. Op de peutergroepen werken onze pedagogisch medewerkers met een programma voor Voorschoolse Educatie (VE) om jouw peuter optimaal voor te bereiden op de overstap naar de basisschool.

Liesbos 16A
2134SB Hoofddorp

Openingstijden

Maandag 8.30 - 12.30 uur
Dinsdag 8.30 - 12.30 uur
Woensdag 8.30 - 12.30 uur
Donderdag 8.30 - 12.30 uur
Vrijdag 8.30 - 12.30 uur

Gesloten tijdens schoolvakanties.

Leidinggevende

Marit Möller
E-mail Marit

Inspectierapport

Inspectierapport

LRK-nummer

934821690

 

Een ochtend op peuteropvang Boshummel

Iedere ochtend beginnen we met de kinderen in de kring voor een gezamenlijke start. Zo oefent jouw kind hier alvast mee voor de basisschool, waar in de kring zitten er ook dagelijks bij hoort. Daarna doet de VE-coach  (2 ochtenden per week aanwezig) een educatieve activiteit met een klein groepje peuters. Onze pedagogisch medewerker doet een leuke en leerzame activiteit uit het activiteitenprogramma Piramide met een klein groepje peuters. Dit programma is speciaal ontwikkeld voor peuters en helpt bij de ontwikkeling van taal en sociale, emotionele en motorische vaardigheden bij jouw peuter. De andere peuters gaan op dat moment vrij spelen.

Vervolgens wisselen we om en gaat het ene groepje vrij spelen en doet het andere groepje de Piramide-activiteit. Op deze manier hebben de pedagogisch medewerkers veel individuele aandacht voor de kinderen. Daarna is het tijd voor een gezond tussendoortje. We eten een lekker stuk fruit of rauwkost en drinken water. Daarna gaan we naar buiten. Een frisse neus halen hoort er dagelijks bij. We eindigen de dag zoals we de dag ook startten: in de kring.

Het leukste aan peuteropvang Boshummel

De speciale tijd en aandacht van de VE-coach
De mooie, ruime besloten buitenspeelplaats
Het goede contact met de scholen