Peuteropvang Heksenketel is dé plek voor jouw peuter om te ontdekken, beleven, ervaren, experimenteren en leren. Met de leukste spel- en knutselactiviteiten werken wij aan de motorische -, cognitieve - en taalontwikkeling. Onze grote, gezellige binnenruimte bestaat uit verschillende ingerichte hoeken, waar de kinderen lekker kunnen spelen. Zo hebben we een leeshoek met bankje en een poppenhoek voor alle poppenmoeders en -vaders. De peuters gaan met sprongen vooruit en beginnen daardoor met een goede basis aan de basisschool.

Onze peuteropvang is gevestigd in basisschool De LinQ in de levendige wijk Linquenda. We delen het grote plein met de basisschool, maar spelen er nooit tegelijk met de basisschoolkinderen, zodat er genoeg ruimte is voor de allerkleinsten. Op het plein spelen we graag in de grote zandbak of op de wip. We spelen tikkertje en sjezen van de ene naar de andere kant van het plein op de loopfietsen.

Kalslagerring 13
2151TA  Nieuw-Vennep

Openingstijden

Maandag 8.15 - 12.15 uur
Dinsdag 8.15 - 12.15 uur
Woensdag Gesloten
Donderdag 8.15 - 12.15 uur
Vrijdag 8.15 - 12.15 uur

Gesloten tijdens schoolvakanties.

Leidinggevende

Natasja Brouwer
E-mail Natasja

Inspectierapport

Inspectierapport
 

LRK-nummer

546380438

 

Een ochtend op de peuteropvang

Tijdens de inloop spelen de peuters vrij in de leuke hoeken op de groep. De een pakt een boekje in de leeshoek, de ander gaat aan tafel met het magische zand, de treinbaan komt tevoorschijn en met duplo bouwen de kinderen torens. Al het speelgoed staat op ooghoogte voor de kinderen, waardoor het uitnodigt om te spelen en te ontdekken.

Als alle kinderen binnen zijn, gaan we in de kring voor een gezamenlijke start. Zo oefent jouw kind hier alvast mee voor de basisschool, waar in de kring zitten er ook dagelijks bij hoort. Daarna gaan we knutselen, doen we een leuke thema-activiteit of lezen de pedagogisch medewerkers voor aan de kinderen in kleine groepjes. Al dat spelen maakt hongerig. Tijd voor een fruit- of groentesnack en een beker water in de kring. Na het kringmoment is het tijd voor een activiteit dat bij het thema hoort, zoals een modeshow in verkleedkleding bij het thema kleding of stippen plakken op onze geknutselde paddenstoelen voor het thema herfst. Dan is het tijd voor een frisse neus! Iedere dag gaan we naar buiten om te spelen op grote plein. De ochtend eindigen we zingend in de kring. De leukste liedjes komen aan bod voordat we naar huis gaan.

Het leukste aan peuteropvang Heksenketel

Lekker buiten spelen in de buitenkeuken, in de zandbak en op de loopfiets
De activiteiten en het speelgoed dat goed past bij de leeftijd en de ontwikkeling van de kinderen
De enthousiaste peuters die elke dag weer met plezier spelen op de groep