Op peuteropvang Kleiduifjes in Pax kan jouw kind een aantal ochtenden per week fijn komen spelen met leeftijdsgenoten. Je vindt ons in buurtcentrum de Boerderij waar we onze eigen ruimte hebben. Ook spelen we graag buiten in de eigen, afgesloten buitenruimte. Hier is ook een fijne zandbak voor de kinderen en ook een watertafel en een zandtafel waar we heerlijk mee kunnen spelen. Spelenderwijs leren, dat doen wij door middel van de leukste activiteiten uit het programma Piramide. Deze activiteiten zijn speciaal bedacht voor peuters om ze op een leuke manier voor te bereiden op de basisschool.

We werken samen met de andere peutergroep: de Helikoptergroep. De Helikoptergroep is een samenwerking met specialistische zorg van MOC ’t Kabouterhuis. De groep is bedoeld voor kinderen die onvoldoende kunnen profiteren van het reguliere aanbod inclusief Voorschoolse Educatie (VE), maar voor wie specialistische zorg te zwaar lijkt.

Lutulistraat 139
2131TG Hoofddorp

Openingstijden

Maandag 8.15 - 12.15 uur
Dinsdag 8.15 - 12.15 uur
Woensdag 8.15 - 12.15 uur
Donderdag 8.15 - 12.15 uur
Vrijdag 8.15 - 12.15 uur

Gesloten tijdens schoolvakanties.

Leidinggevende

Natasja Brouwer
E-mail Natasja

Inspectierapport

Inspectierapport
 

LRK-nummer

399392750

 

Een ochtend op de peuteropvang

Iedere ochtend beginnen we met de kinderen in de kring voor een gezamenlijke start. Zo oefent jouw kind hier alvast mee voor de basisschool, waar in de kring zitten er ook dagelijks bij hoort. Daarna wordt er in groepjes lekker binnen of buiten gespeeld. Binnen kan jouw kind fijn spelen met onder andere duplo, K’nex en blokken of in de huis-, bouw-, lees- of knutselhoek.

We gaan ook graag iedere dag naar buiten met de kinderen. Bij warm weer spelen we lekker bij de watertafel. Daarnaast doen we leuke spelactiviteiten, zowel binnen als buiten. Daarbij maken we gebruik maken van het activiteitenprogramma Piramide. Dit programma is gericht op kinderen in de peuterleeftijd en laat jouw kind spelenderwijs leren op het gebied van taal, sociale, emotionele en motorische vaardigheden.

Het leukste aan peuteropvang Kleiduifjes

Spelen in de gyzmaal of op het groene plein buiten
De leerzame spelactiviteiten van Piramide
De vieringen samen met school, zoals de Sinterklaasviering