Peuteropvang Piggelmee is gelegen in de wijk Toolenburg nabij de basisscholen ICBS De Vredeburg en OBS Twickel. De peuteropvang is gevestigd in wijkgebouw ‘de Veste’. Je peuter beleeft hier een fijne ochtend in de speelzaal met uitdagende speelhoeken, zoals de bouwhoek, leeshoek en poppenhoek. We hebben een groot groen buitenspeelplein met verschillende speelmogelijkheden.

 

Schuilenburg 5
2135GJ  Hoofddorp

Openingstijden

Maandag 8.30 - 12.30 uur
Dinsdag 8.30 - 12.30 uur
Woensdag 8.30 - 12.30 uur
Donderdag 8.30 - 12.30 uur
Vrijdag 8.30 - 12.30 uur

Leidinggevende

Anita van Saase
E-mail Anita

Inspectierapport

Inspectierapport
 

LRK-nummer

212582860

 

Een ochtend op de peuteropvang

Iedere ochtend beginnen we met de kinderen in de kring voor een gezamenlijke start. Tijdens de kring word de dagindeling doorgenomen aan de hand van dagritmekaarten en met gebruik van kindergebaren als ondersteuning. Daarna gaan de kinderen spelen, bijvoorbeeld met de poppen, de treinbaan, duplo of knutselen, zoals kleien, kleuren of kralen rijgen. Daarna is er tijd voor een activiteit uit het activiteitenprogramma Piramide, zoals een auto beplakken en het liedje “de wielen van de bus” extra vaak zingen tijdens het thema Verkeer. Dit programma is speciaal ontwikkeld om kinderen voor te bereiden op de basisschool. Hierin is onder andere aandacht voor taal, beweging en sociale interactie.

Na de activiteiten gaan de kinderen fruit eten en drinken zij een beker water. Ook staat er elke dag buiten spelen op het programma. We vinden het belangrijk om iedere dag een frisse neus te halen en lekker te bewegen. 1 á 2 keer per week komt een SKH-sportspecialist langs om bij ons op de locatie om sportlessen uit het Jonge Beweeghelden programma te geven. Deze lessen zijn speciaal bedoeld voor peuter van 2 tot 4 jaar en zijn altijd een succes!

Het leukste aan peuteropvang Piggelmee

De nieuwsgierigheid en fantasie van je peuter wordt geprikkeld
We stimuleren om nieuwe ontdekkingen te doen
Met Piramide: uitdagende activiteiten met wisselende thema’s