Peuteropvang Pippeloentje is gelegen in de wijk Toolenburg naast kinderdagverblijf Baloe. De kinderen kunnen een fijne ochtend beleven in de speelzaal met uitdagende speelhoeken, zoals de bouwhoek, leeshoek en poppenhoek. We hebben een buitenspeelplein met verschillende speelmogelijkheden, zoals fietsen en spelen in de zandbak.

Anna Blamanstraat 2
2135PT Hoofddorp

Openingstijden

Maandag 8.00 - 12.00 uur
Dinsdag 8.00 - 12.00 uur
Woensdag 8.00 - 12.00 uur
Donderdag 8.00 - 12.00 uur
Vrijdag 8.00 - 12.00 uur

Leidinggevende

Anita van Saase
E-mail Anita

Inspectierapport

Inspectierapport
 

LRK-nummer

883619295

 

Een ochtend op de peuteropvang

Iedere ochtend beginnen we met de kinderen in de kring voor een gezamenlijke start. Tijdens de kring word de dagindeling doorgenomen aan de hand van dagritmekaarten en met gebruik van kindergebaren als ondersteuning. Daarna gaan de kinderen spelen, bijvoorbeeld met de poppen, de treinbaan, duplo of knutselen zoals kleien, kleuren of kralen rijgen. Ook doen we dagelijks een activiteit uit het activiteitenprogramma Piramide, zoals een auto beplakken en het liedje “de wielen van de bus” extra vaak zingen tijdens het thema Verkeer. Dit programma is speciaal ontwikkeld om kinderen voor te bereiden op de basisschool. Hierin is onder andere aandacht voor taal, beweging en sociale interactie.

Na de activiteiten gaan de kinderen fruit eten en drinken zij een beker water. Natuurlijk gaan we ook elke dag buitenspelen. We vinden het belangrijk om iedere dag een frisse neus te halen en lekker te bewegen. 1 á 2 keer week komt er een SKH-sportspecialist langs bij peuteropvang Pippeloentje om sportlessen uit het Jonge Beweeghelden-programma te geven. Hier gaan wij met de kinderen naartoe in groepjes van maximaal 8 kinderen. Deze lessen zijn speciaal bedoeld voor peuters van 2 tot 4 jaar en zijn altijd een succes! De ochtend sluiten we af zoals we het begonnen, namelijk in de kring. Tot morgen!

Het leukste aan peuteropvang Pippeloentje

Een fijne plek om te spelen en te leren
Een enthousiast en divers team, van een paar jaar uit school tot jarenlange ervaring
Sport voor peuters gegeven door een enthousiaste sportspecialist