Samen spelen met andere peuters op een plek waar plezier en ontwikkeling centraal staan. Dat is peuteropvang Spring in 't Veld in Badhoevedorp. Je peuter leert en ontwikkelt zich door te spelen. Onze peuteropvang sluit aan op de belevingswereld en interesses van je kind. We bieden een vertrouwde en uitdagende omgeving. Met aantrekkelijke activiteiten vanuit het programma Piramide.

Snelliuslaan 35
1171CZ Badhoevedorp

Openingstijden

  5,5-uursopvang (52 weken per jaar) 4-uursopvang (alleen tijdens schoolweken)
Maandag 7.30 - 13.00 uur 8.00 - 12.00 uur
Dinsdag 7.30 - 13.00 uur 8.00 - 12.00 uur
Woensdag 7.30 - 13.00 uur 8.00 - 12.00 uur
Donderdag 7.30 - 13.00 uur 8.00 - 12.00 uur
Vrijdag 7.30 - 13.00 uur 8.00 - 12.00 uur

Leidinggevende

Natasja Brouwer
E-mail Natasja

Inspectierapport

Inspectierapport
 

LRK-nummer

278061096

 

Dagritme op de peuteropvang

Groep Blauw (5,5-uursopvang)

Vanaf 07.30 uur is je peuter welkom om bij ons te komen spelen en leren. We nemen afscheid van ouder(s)/verzorger(s) door bij te deur te zwaaien. Als alle kinderen binnen zijn zet de pedagogisch medewerker het Goedemorgen-liedje aan. Alle kinderen weten dat dit het teken is om in de kring te gaan zitten. Net als op de basisschool starten wij de dag ook in de kring. Met zijn allen tellen we hoeveel kinderen er aanwezig zijn. Zo komen de cijfers spelenderwijs dagelijks aan bod. In de kring vertelt de pedagogisch medewerker, aan de hand van dagritmekaarten, wat we die ochtend gaan doen. Vervolgens staat er vrij spelen op het programma, binnen of buiten op het plein, dat is afhankelijk van het weer.

Een vaste activiteit iedere ochtend is interactief voorlezen en daarna volgt altijd een tweede activiteit. Dat kan knutselen zijn, waarbij we bijvoorbeeld de motoriek of bewustwording van diverse materialen stimuleren. Het opruimliedje dat volgt is een teken voor de peuters om te gaan opruimen zodat we opnieuw in de kring kunnen gaan zitten. Dit keer om fruit te eten en wat te drinken. Na de laatste activiteit is het tijd om met zijn allen een broodje te eten aan tafel. En zo vliegt de ochtend voorbij. Vanaf 12.30 uur kunnen ouders/verzorgers hun kinderen weer ophalen.

Groep Rood (4-uursopvang)

Vanaf 8.30 uur staan de pedagogisch medewerkers bij de deur om kinderen en ouders/verzorgers persoonlijk te verwelkomen. Bij binnenkomst staan er al materialen klaar, zodat kinderen samen met hun ouder/verzorger kunnen spelen tijdens het inloopkwartier. Het materiaal wisselt per thema, zodat er iedere keer weer iets nieuws te ontdekken is. Het Goedemorgen-liedje is het signaal om afscheid te nemen. Tot 11.30 uur is het programma gelijk met groep Blauw. Wij eindigen de ochtend in de kring. We lezen dan nog even een boekje voor, zingen liedjes met elkaar of doen een spelletje. Zo leren de kinderen naar elkaar te luisteren en wordt hun woordenschat uitgebreid. We zingen tenslotte met elkaar het Dag, dag-liedje om de ochtend af te sluiten.

Het leukste aan peuteropvang Spring in ‘t Veld

Het programma Piramide: uitdagende activiteiten met wisselende thema’s
Met Voorschoolse Educatie (VE)
Wij spelen elke dag buiten