Op peuteropvang Vesterhavet kan jouw kind een aantal ochtenden per week fijn komen spelen met leeftijdsgenoten. We hebben een ruim lokaal met verschillende speelhoeken, zoals een poppenhoek en leeshoek. Dagelijks doen we leuke spelactiviteiten vanuit het peuterprogramma Piramide. Dit programma is speciaal ontwikkeld voor peuters om ze spelenderwijs voor te bereiden op de basisschool. Hierin is aandacht voor taal, beweging en sociale interactie.

Onze peuteropvang zit in basisschool Vesterhavet direct naast de kleuterklas (groep 1). Dat is handig, want wij gaan regelmatig bij de kleuters kijken om straks de overgang naar groep 1 gemakkelijker te laten verlopen. Dagelijks spelen we buiten op het mooie plein van de school. Met een groot schoolplein, schommels, een zandbak, een speelhuis en fruitbomen is er buiten genoeg te doen en te ontdekken voor jouw peuter.

Skagerrak 170
2133DW Hoofddorp

Openingstijden

  Reguliere openingstijden Tijdens schoolvakanties
Maandag 8.00 - 12.00 uur gesloten
Dinsdag 8.00 - 12.00 uur gesloten
Woensdag 8.00 - 12.00 uur gesloten
Donderdag 8.00 - 12.00 uur gesloten
Vrijdag 8.00 - 12.00 uur gesloten

Leidinggevende

Edith Koren
E-mail Edith

Inspectierapport

Inspectierapport
 

LRK-nummer

210422798

 

Een ochtend op de peuteropvang

Iedere ochtend beginnen we met de kinderen in de kring voor een gezamenlijke start. We bespreken de dagen van de week en wensen elkaar goedemorgen met gebarentaal. Zo oefent jouw kind alvast voor de basisschool, waar in de kring zitten er ook dagelijks bij hoort. Aan het einde van de ochtend sluiten we ook af in de kring. Na de start in de kring kan jouw kind lekker spelen: een puzzel maken, met Duplo spelen of spelen in de poppenhoek. We doen ook activiteiten uit het activiteitenprogramma Piramide. Dit programma is een goede voorbereiding op de basisschool. We gaan elke dag naar buiten.

De peuters vanaf 3,5 jaar, die er klaar voor zijn, gaan op eenmaal per week een activiteit meedoen in de kleuterklas van basisschool Vesterhavet. Dit is voor de kinderen erg leuk en een goede manier om ze voor te bereiden op school.

Het leukste aan peuteropvang Vesterhavet

De grote buitenruimte met schommels, een zandbak, een speelhuis en fruitbomen
De leuke spelactiviteiten van Piramide
De samenwerking met basisschool Vesterhavet. Doordat we regelmatig alvast samen spelen met groep 1 is de overgang naar de basisschool makkelijker voor de kinderen