Samen spelen met andere peuters op een plek waar plezier en ontwikkeling centraal staan. Dat is peuteropvang Wikkeling in de wijk Getsewoud in Nieuw-Vennep. Je peuter leert en ontwikkelt zich door te spelen. Onze peuteropvang sluit aan op de belevingswereld en interesses van je kind. We bieden een vertrouwde en uitdagende omgeving. Met aantrekkelijke activiteiten vanuit het programma Piramide.

Spelenderwijs bereiden wij ze voor op de overstap naar groep 1, door middel van onder andere liedjes zingen, kringactiviteiten en knutselwerkjes. Interactief lezen is een belangrijk onderdeel van onze ochtenden. Het woord- en taalbegrip van peuters gaat hierdoor met sprongen vooruit. Ook staat vrij spelen dagelijks op het programma. Wist je dat peuters ook door vrij spelen veel leren? Ze leren diverse materialen kennen en ze leren kiezen, samen te spelen en te delen. Er is een fijne balans tussen vrij spelen en activiteiten uit het Piramide-programma, georganiseerd door de pedagogisch medewerkers.

Laan van Gildestein 76
2151HV Nieuw-Vennep

Openingstijden

  Blauwe Druifjes    Groene Appeltjes
Maandag 7.30 - 13.00 uur 8.30 – 12.30 uur
Dinsdag 7.30 - 13.00 uur 8.30 – 12.30 uur
Woensdag 7.30 - 13.00 uur 8.30 – 12.30 uur
Donderdag 7.30 - 13.00 uur 8.30 – 12.30 uur
Vrijdag 7.30 - 13.00 uur 8.30 – 12.30 uur

De Groene Appeltjes is tijdens schoolvakanties gesloten

Leidinggevende

Nanda Noordam
E-mail Nanda

Inspectierapport

Inspectierapport
 

LRK-nummer

174114758

 

Een dag op de peuteropvang

Onze peuteropvang is een goede voorbereiding op de basisschool. Net als in groep 1 beginnen wij ook elke dag in de kring. Daarna gaan we in kleine groepjes aan de slag. Een pedagogisch medewerker leest een boek voor, een andere pedagogisch medewerker doet een educatieve activiteit met een groepje kinderen en een aantal kinderen speelt met ons leuke speelgoed. Het speelgoed staat op ooghoogte voor kinderen. Daardoor nodigt het uit om te spelen.

Voordat we weer in de kring gaan zitten om lekker fruit te eten, ruimen we met zijn allen het lokaal op. We smikkelen van een lekker stuk fruit en drinken een beker water. Meestal doen we in de kring nog een leuke activiteit. We zingen een liedje, de pedagogisch medewerker leest een boek voor of we doen een spelletje. Aan het einde van de ochtend is het tijd om buiten te spelen. Op mooie dagen blijven we extra lang buiten. De ochtenden eindigen we zoals we hem zijn begonnen: in de kring. Om 12.30 uur is het tijd om de kinderen met 4 uur opvang per dag uit te zwaaien. De kinderen met 5,5 uur opvang eten gezellig samen een broodje tot 13.00 uur. Tot morgen!

Het leukste aan peuteropvang Wikkeling

Peutergym met Arie het knuffelaapje
Veel buitenspelen
De locatie in basisschool De Wikkeling