Buitenschoolse opvang

Op bso Braambos vangen we je kind zowel voor als na school op voor een gezellige tijd op de vso/bso. Onze buitenschoolse opvang zit samen met de peuteropvang en het kinderdagverblijf in basisschool Het Braambos. Kinderopvang en school zitten handig onder één dak. Samen vormen we IKC Braambos. Hierdoor kunnen de kinderen van de bso ook fijn gebruik maken van het grote, groene schoolplein; het 1-2 plein noemen we het ook wel. Aan speelplezier geen gebrek met een grote zandbank, een klimtoestel met glijbaan, koppel- en duikelrekken en een leuk klim- en klauterparcours. Ook hebben we hier fietsen, steppen, ballen en nog veel meer buitenspeelmateriaal.

Uit school halen wij de kinderen op van de nabij gelegen scholen: basisschool Het Braambos en Optimist International School. Kinderen maken bij ons nieuwe vriendjes en vriendinnetjes, waar ze elke middag mee samen spelen.

Waddenweg 81
2134XL Hoofddorp

Openingstijden

  Vso Schoolweken Vakantieweken
Maandag 7.30 uur - 8.30 uur 15.00 - 18.00 uur 8.30 - 18.00 uur
Dinsdag 7.30 uur - 8.30 uur 15.00 - 18.00 uur 8.30 - 18.00 uur
Woensdag 7.30 uur - 8.30 uur 15.00 - 18.00 uur 8.30 - 18.00 uur
Donderdag 7.30 uur - 8.30 uur 15.00 - 18.00 uur 8.30 - 18.00 uur
Vrijdag 7.30 uur - 8.30 uur 15.00 - 18.00 uur 8.30 - 18.00 uur

Verlengde opvang tot 18.30 uur mogelijk.

Leidinggevende

Marit Möller
E-mail Marit

Inspectierapport

Inspectierapport
 

LRK-nummer

213496963

 

Activiteiten op de bso

School is uit! Het is tijd om op de bso samen wat te drinken en fruit, rauwkost en crackers te eten. Vervolgens gaan we lekker spelen. Met ons activiteitenprogramma is er iedere dag iets leuks te doen op de bso. Jouw kind mag zelf kiezen of het met de activiteit meedoet of liever iets anders doet. Een ander spelletje of een boek lezen mag natuurlijk ook.

Bij SKH vinden we bewegen heel belangrijk én natuurlijk heel leuk. Daarom is jouw kind veel buiten, bijvoorbeeld om een potje voetbal te spelen. Ook organiseren onze pedagogisch medewerkers regelmatig leuke beweeglessen. Bij een gezonde kinderopvang hoort ook gezond én lekker eten. Regelmatig vragen we hulp van de kinderen om samen iets lekkers te maken. Om het vervolgens natuurlijk ook gezellig met zijn allen op te eten.

Muziekbso
Sinds begin van 2024 is bso Hasselbraam een muziekbso. Op maandag staan muziekleraren Ed en Sietske klaar om een vast groepje kinderen muziekles te geven. Denk hierbij aan het leren van noten lezen, maar ook aan het bespelen van een instrument. Doel is om met de kinderen een waar orkest te vormen. Hoe leuk is dat!

Vakanties
In de schoolvakanties zijn de dagen extra bijzonder. We doen leuke knutsel- en spelactiviteiten, maken gebruik van de gymzaal van de school en je kind volgt leuke workshops. Naast de workshops van onze SKH-specialisten, werken wij ook samen met externe workshoporganisatoren. Zo kan het zomaar zo zijn dat de vakantiedag van je kind begint met een roofvogelshow of een workshop 'Geur en kleur' door kinderatelier Juffertjes in ’t Groen. Ook gaan we er regelmatig op uit, vaak lopend of met de bus. Dit kunnen allerlei uitjes zijn, denk bijvoorbeeld aan een speeltuin, het bos, kinderboerderij, musea of midgetgolf. Het is altijd een feestje om met z’n allen op stap te gaan!

Wij halen kinderen op bij:

  • PC Basisschool Het Braambos
  • Optimist International School

Het leukste aan bso Braambos

Muziekbso
Samen kokkerellen met de kinderen
De toffe workshops die onze specialisten organiseren