Op deze locatie komen kinderen ook naar het kinderdagverblijf (hele dagen, 0 tot 4 jaar) en de buitenschoolse opvang (4 tot 13 jaar). De peuteropvang zit in een mooi en ruim lokaal dat speciaal is ingericht voor peuters van 2 tot 4 jaar. Onze buitenruimte is een heerlijke plek om te spelen in de zandbak, op het gras of om te fietsen op het plein. De buitenruimte delen wij met de kinderen van het kinderdagverblijf en soms spelen we gezellig samen.

Waddenweg 81
2134XL Hoofddorp

Openingstijden

Maandag 8.15 - 12.15 uur
Dinsdag 8.15 - 12.15 uur
Woensdag 8.15 - 12.15 uur
Donderdag 8.15 - 12.15 uur
Vrijdag 8.15 - 12.15 uur

Gesloten tijdens schoolvakanties.

Leidinggevende

Marit Möller
E-mail Marit

Inspectierapport

Inspectierapport
 

LRK-nummer

136928353

 

Een ochtend op de peuteropvang

Iedere ochtend beginnen we met de kinderen in de kring voor een gezamenlijke start. Zo oefent jouw kind hier alvast mee voor de basisschool, waar in de kring zitten er ook dagelijks bij hoort. Daarna gaan de kinderen lekker spelen, bijvoorbeeld met het Little People-huis, de poppen, auto’s of knutselen, kleien of kralen rijgen. Verder doen we een leuke activiteit uit het activiteitenprogramma Piramide, zoals schaapjes met wol beplakken en het liedje ‘Schaapje, schaapje, heb je witte wol?’ extra vaak zingen tijdens het thema Lente. Dit programma is speciaal ontwikkeld voor peuters om ze spelenderwijs voor te bereiden op de basisschool. Hierin is onder andere aandacht voor taal, beweging en sociale interactie.

Na een lekker stuk fruit en beker water gaan we naar buiten om te spelen. We vinden het belangrijk om iedere dag een frisse neus te halen en lekker te bewegen. Dat slaan we daarom geen enkele dag over. Af en toe komt een SKH-sportspecialist langs bij ons op de locatie om beweeglessen uit het Jonge Beweeghelden-programma te geven. Deze lessen zijn speciaal bedoeld voor peuters van 2 tot 4 jaar en zijn altijd een succes!

Onderdeel van IKC Braambos

Peuteropvang Braambos (2-4 jaar) maakt samen met basisschool Braambos, het kinderdagverblijf (0-4 jaar) en de buitenschoolse opvang (4-13 jaar) deel uit van IKC Braambos. Kinderopvang en basisschool onder één dak. Kinderen vanaf 3,5 jaar die eraan toe, gaan een ochtend per week spelen bij de kleuters uit groep 1. Ook is er een intensieve samenwerking tussen pedagogisch medewerkers en leerkrachten. Voor peuters maakt dit de overgang naar groep 1 makkelijker.

braambos.nl

Het leukste aan peuteropvang Braambos

Lekker buiten spelen, fietsen en in de zandbak
Twee keer per week een eigen VE-coach op de locatie
Kleinschalige locatie, waardoor de lijntjes kort zijn