Kinderdagverblijf

Op kinderdagverblijf Regenboog zijn kinderen van 0 tot 4 welkom voor een fijne dag. De kinderen spelen samen met kinderen van hun eigen leeftijd in een van de zeven groepen. Al het speelgoed en de activiteiten passen perfect bij de belevingswereld van de kinderen op dat moment. Onze ruimtes zijn sfeervol en gezellig ingericht. Dat is ons doel: wij willen dat de kinderen zich thuis voelen.

Buiten spelen is gezond en daarom gaan de oudere kinderen elke dag minimaal een uur naar buiten. Buiten hebben we een grote ruimte met speelgoed voor verschillende leeftijden, van de allerkleinsten tot en met de peuterleeftijd. De zandbak is vooral geliefd, maar we spelen ook vaak verstoppertje of tikkertje. Met mooi weer gaan we graag met de bolderkar naar de kinderboerderij of naar verschillende speeltuinen in de buurt.

Beethovenlaan 99
2151GTĀ  Nieuw-Vennep

Openingstijden

Maandag 7.15 - 18.15 uur
Dinsdag 7.15 - 18.15 uur
Woensdag 7.15 - 18.15 uur
Donderdag 7.15 - 18.15 uur
Vrijdag 7.15 - 18.15 uur

Leidinggevende

Nanda Noordam
E-mail Nanda

Inspectierapport

Inspectierapport
 

LRK-nummer

769795791

 

Dagritme op het kinderdagverblijf

Op elke groep ziet een gemiddelde dag er anders uit. Op de babygroepen volgen we het ritme van jouw baby in overleg met de ouders/verzorgers. Zij krijgen hun flesje, fruithapje, groentehapje, speelmomenten, knuffels en aandacht op het moment dat zij dit nodig hebben. Hoe ouder de kinderen worden, hoe meer we het groepsritme volgen. Het is voor kinderen prettig dat er vaste activiteiten zijn die dagelijks terugkomen.

De dreumesen eten in de ochtend gezellig samen een cracker. Na het eten is het tijd voor een verschoonronde. De kinderen die dit al willen, krijgen de mogelijkheid om te oefenen op de wc of het potje. Passend bij het thema van dat moment doen we een leuke, educatieve activiteit. Ook spelen we elke dag buiten in een van onze buitenruimtes waar kinderen kunnen ontdekken, beleven, ervaren, leren en vooral experimenteren. Aan het einde van de dag eten we fruit voordat we de dag afsluiten met een activiteit of vrij spel.

De peuters beginnen in de ochtend met een kring, net als op de basisschool. Op een speelse manier maken ze alvast kennis met de gebruiken en rituelen van school. Na de kring eten we samen lekker fruit. Afhankelijk van de dag staat er een activiteit klaar, spelen we vrij of gaan we naar buiten. Het activiteitenprogramma Piramide heeft op een speelse manier aandacht voor taal, beweging en sociale interactie. Aan tafel! Voor iedereen staat er fruit en een beker water klaar. Daarna is er tijd voor een activiteit, vrij spel of buiten spelen. Rond het middaguur krijgen alle kinderen warm eten. Sommige kinderen gaan nog slapen na het eten en andere kinderen rusten alleen even. Aan het einde van de middag krijgen alle kinderen een cracker en is het weer tijd om lekker te gaan spelen of er wordt nog een activiteit gedaan.

Het leukste aan kinderdagverblijf Regenboog

Een enthousiast en divers team, van een paar jaar uit school tot jarenlange werkervaring
Een leuke en grote buitenruimte met speelgoed dat is afgestemd op de leeftijd van de kinderen
Peutergym met Arie de aap door onze Sportspecialisten