Peuteropvang

Samen spelen met andere peuters op een plek waar plezier en ontwikkeling centraal staan. Dat is peuteropvang Natuurlijk in het centrum van Hoofddorp. Je peuter leert en ontwikkelt zich door te spelen. Onze peuteropvang sluit aan op de belevingswereld en interesses van je kind. We bieden een vertrouwde en uitdagende omgeving. Met aantrekkelijke activiteiten vanuit het programma Piramide.

Spelenderwijs bereiden wij ze voor op de overstap naar groep 1, door middel van onder andere liedjes zingen, kringactiviteiten en knutselwerkjes. Interactief lezen is een belangrijk onderdeel van onze ochtenden. Het woord- en taalbegrip van peuters gaat hierdoor met sprongen vooruit. Ook staat vrij spelen dagelijks op het programma. Wist je dat peuters ook door vrij spelen veel leren? Ze leren diverse materialen kennen en ze leren kiezen, samen te spelen en te delen. Er is een fijne balans tussen vrij spelen en activiteiten uit het Piramide-programma, georganiseerd door de pedagogisch medewerkers.

Van den Berghlaan 82
2132AV Hoofddorp

Openingstijden

  Oranje Blauw  
Maandag 8.00 - 12.00 uur 8.15 – 12.15 uur  
Dinsdag 8.00 - 12.00 uur 8.15 – 12.15 uur  
Woensdag 8.00 - 12.00 uur 8.15 – 12.15 uur  
Donderdag 8.00 - 12.00 uur 8.15 – 12.15 uur  
Vrijdag Gesloten 8.15 – 12.15 uur  

Peuteropvang Natuurlijk! is tijdens schoolvakanties gesloten.

Leidinggevende

Natasja Brouwer
E-mail Natasja


Inspectierapport

Inspectierapport
 

LRK-nummer

244577201

Een ochtend op de peuteropvang

Aan het begin van de dag heten wij alle kinderen en hun ouder(s)/verzorger(s) welkom. Zij mogen even mee de groep op en meedoen met een spel of activiteit dat onze pedagogisch medewerkers hebben klaargelegd. Zodra het herkenbare muziekje aangaat, is het tijd voor de kinderen om afscheid te nemen. We zetten alle stoelen op hun plek in de kring en nemen plaats. In de kring bespreken we de dagen van de week, we tellen hoeveel kinderen er aanwezig zijn en hebben het over iets leuks dat aansluit op het thema van die week, bijvoorbeeld wonen. Welke huizen zijn er? Waar woon jij? Dit zorgt op een hele leuke manier voor extra taalbegrip en woordkennis. Na de kring is het tijd voor vrij spelen of een activiteit die is klaargezet door de pedagogisch medewerkers. Spelen maakt hongerig, dus eten we daarna lekker vers fruit. Ook gaan we elke dag lekker buiten spelen en lezen we nog een boekje voordat alle kinderen weer worden opgehaald. Tot morgen!

Onderdeel van KC Natuurlijk!

Peuteropvang Natuurlijk! (2-4 jaar) maakt samen met basisschool Natuurlijk! en de buitenschoolse opvang (4-13 jaar) deel uit van KC Natuurlijk! Kinderopvang en basisschool onder één dak. Kinderen vanaf 3,5 jaar die eraan toe, gaan een ochtend per week spelen bij de kleuters uit groep 1. Ook is er een intensieve samenwerking tussen pedagogisch medewerkers en leerkrachten. Voor peuters maakt dit de overgang naar groep 1 makkelijker. Op termijn wordt ook kinderopvang (0-4 jaar) onderdeel van KC Natuurlijk!

KC Natuurlijk!

Stichting Kinderopvang Haarlemmermeer

Het leukst aan peuteropvang Natuurlijk!

De nieuwsgierigheid en fantasie van je peuter wordt geprikkeld
We stimuleren om nieuwe ontdekkingen te doen
Met Piramide: uitdagende activiteiten met wisselende thema’s