Onze peuteropvang Wereldwijs vind je in de wijk Graan voor Visch, in het pand van Integraal Kindcentrum (IKC) Wereldwijs. Op onze locatie gaan ook kinderen naar school, naar het kinderdagverblijf en naar de bso. Voor peuters (2 tot 4 jaar) is het een voordeel om op die manier een aantal ochtenden per week alvast te wennen aan een schoolomgeving. We werken ook met een programma voor Voorschoolse Educatie (VE) om peuters te helpen met hun taal-, sociale, emotionele en motorische ontwikkeling.

Binnen hebben we een gezellig ingericht lokaal en buiten delen we het ruime, groene plein met de kinderen van het kinderdagverblijf. Het is een heerlijke plek waar kinderen door de bosjes kunnen banjeren en eindeloos kunnen glijden van de glijbaan.

Graan voor Visch 14402
2132VH Hoofddorp

Openingstijden

  Reguliere openingstijden Tijdens schoolvakanties
Maandag 8.15 - 12.15 uur gesloten
Dinsdag 8.15 - 12.15 uur gesloten
Woensdag 8.15 - 12.15 uur gesloten
Donderdag 8.15 - 12.15 uur gesloten
Vrijdag 8.15 - 12.15 uur gesloten

Leidinggevende

Edith Koren
E-mail Edith

Inspectierapport

Inspectierapport
 

LRK-nummer

190306531

Een ochtend op de peuteropvang

Iedere ochtend beginnen we met de kinderen in de kring voor een gezamenlijke start. We bespreken de dagen van de week en wensen elkaar goedemorgen met gebarentaal. Zo oefent jouw kind alvast voor de basisschool, waar in de kring zitten er ook dagelijks bij hoort. Aan het einde van de ochtend sluiten we ook af in de kring. Na de start in de kring kan jouw kind lekker spelen: een puzzel maken, met Duplo spelen of spelen in de poppenhoek. We doen ook activiteiten uit het activiteitenprogramma Piramide. Dit programma is een goede voorbereiding op de basisschool. We gaan elke dag naar buiten.

De peuters vanaf 3,5 jaar, die er klaar voor zijn, gaan op maandag, dinsdag of donderdag een activiteit meedoen in de kleuterklas van basisschool Wereldwijs. Dit is voor de kinderen erg leuk en een goede manier om ze voor te bereiden op school.

Onderdeel van IKC Wereldwijs

Peuteropvang Wereldwijs (2-4 jaar) maakt samen met basisschool Wereldwijs, de internationale taalklassen Haarlemmermeer, het kinderdagverblijf (0-4 jaar) en de buitenschoolse opvang (4-13 jaar) deel uit van IKC Wereldwijs. Kinderopvang en basisschool onder één dak. Kinderen vanaf 3,5 jaar die eraan toe, gaan een ochtend per week spelen bij de kleuters uit groep 1. Ook is er een intensieve samenwerking tussen pedagogisch medewerkers en leerkrachten. Voor peuters maakt dit de overgang naar groep 1 makkelijker.

IKC Wereldwijs

Stichting Kinderopvang Haarlemmermeer

Het leukste aan peuteropvang Wereldwijs

De mooie, groene buitenspeelplaats
De leuke en uitdagende spelactiviteiten van Piramide
Samenwerking met basisschool Wereldwijs waardoor de overgang naar groep 1 gemakkelijk verloopt