Bso Wervelwind in Nieuw-Vennep - Getsewoud

Op bso Wervelwind ontvangen we je kind zowel voor als na schooltijd op om fijn te spelen met leeftijdsgenoten. Je vindt ons in het pand waar ook gymzaal Sandestein gevestigd is, vlakbij het scholeneiland met de scholen ‘t Joppe en de Wikkeling. Voor leerlingen van deze basisscholen is de bso dus lekker dichtbij. Kinderen van andere scholen in Nieuw-Vennep halen we op met onze elektrische bakfiets.

In het gebouw waar bso Wereldwind zit, wonen ook ouderen. In onze activiteiten trekken we zo nu en dan ook met de ouderen op, wat de kinderen heel leuk en leerzaam vinden. Wij maken bijvoorbeeld kerstkaarten voor de ouderen, gaan met Sint Maarten bij ze langs om onze zelfgemaakte lampionnen te laten zien of brengen cupcakes langs die we maakten tijdens het thema Heel Holland bakt.

 

Groepen

Op bso Wervelwind werken we met verticale groepen. Dit betekent dat kinderen van 4 tot en met 12 jaar samen spelen, waardoor zij van elkaar kunnen leren. De activiteiten zijn afgestemd op de leeftijd van jouw kind. We werken met een jongste kant (4 tot en met 6 jaar) en oudste kant (7 tot en met 12 jaar). Op de groep staat een vaste pedagogisch medewerker en zijn er maximaal 21 andere kinderen.

 

Activiteiten op de bso

Iedere ochtend (vso) of middag (bso) ziet er anders uit. Kinderen kiezen namelijk zelf wat zij willen doen: een boek lezen of ergens mee spelen, of meedoen aan een BSO Fun-groepsactiviteit (’s middags). Zo kan ieder kind doen waar het behoefte aan heeft voor of na een drukke schooldag, want dat is voor iedereen anders. We knutselen vaak met een bepaald thema of voor het goede doel. Ook spelen we elke dag lekker buiten.

BSO Fun staat voor alle leuke spelactiviteiten die we op de bso doen. Om altijd weer een leuke activiteit te verzinnen, maken we gebruik van het activiteitenprogramma DoenKids! Het programma is speciaal ontwikkeld voor kinderen op de bso en zit vol met sport en spel, creatieve activiteiten, proefjes en techniek, maar ook natuur en muziek. Onze pedagogisch medewerkers stellen zo iedere maand weer een leuk, nieuw activiteitenprogramma samen en laten deze aansluiten op het thema van de maand.

Wat wel iedere middag hetzelfde is, is dat we bij aankomst eerst gezellig met elkaar aan tafel gaan om iets te drinken, wat  fruit te eten en na te praten over de schooldag. Op woensdag en vrijdag eten we met de kinderen ook een boterham voor de lunch. Zo zorgen we altijd voor een gezellig eet- en drinkmoment met de groep, waarin iedereen elkaar ook echt leert kennen.

Tijdens de vakanties hebben we elke dag een leuk programma met vele activiteiten en workshops. Ook op het gebied van sport, met hulp van het programma Jonge Sporthelden. Jonge Sporthelden is een ontzettend leuke beweegmethode voor kinderen, speciaal ontwikkeld voor de kinderopvang. Hoe eerder je begint met goed bewegen, hoe langer het leuk blijft en hoe vaker je gaat bewegen. Gezondheid staat bij SKH hoog in het vaandel.


Het leukste aan bso Wervelwind

  • De gezellige momenten met elkaar aan tafel
  • De leuke BSO Fun-activiteiten
  • De activiteiten samen met de ouderen
  • De toffe beweeglessen van Jonge Sporthelden

 

Openingstijden

  VSO BSO Tijdens vakanties
Maandag Vanaf 7.00 uur Tot 18.30 uur 8.00 - 18.30 uur
Dinsdag Vanaf 7.00 uur Tot 18.30 uur 8.00 - 18.30 uur
Woensdag Vanaf 7.00 uur Tot 18.30 uur 8.00 - 18.30 uur
Donderdag Vanaf 7.00 uur Tot 18.30 uur 8.00 - 18.30 uur
Vrijdag Vanaf 7.00 uur Tot 18.30 uur 8.00 - 18.30 uur

 

Nieuwsgierig?

Maak een afspraak voor een rondleiding bij ons op locatie. Hier kun je ook al je vragen stellen die je hebt over onze opvang. Bekijk ook alvast onze virtuele rondleiding.

Nanda Noordam Leidinggevende Wervelwind
LRK registratie nummer: 863962944

Ontdek onze buitenschoolse opvang Wervelwind

Ben je benieuwd naar onze opvang?
Wil je een rondleiding?
Of heb je een vraag?
023 567 20 20 E-mail
Kom snel
bij ons kijken
GO!
Monique (Customer Care)
Gertruud (Customer Care)
Alle rechten voorbehouden aan SKH 2024  |  Created by Clic.nl