Kinderdagverblijf Regenboog in Nieuw-Vennep

Op kinderdagverblijf Regenboog zijn kinderen van 0 tot 4 welkom voor een fijne dag. De kinderen spelen samen met kinderen van hun eigen leeftijd in een van de zeven groepen. Al het speelgoed en de activiteiten passen perfect bij de belevingswereld van de kinderen op dat moment. Onze ruimtes zijn sfeervol en gezellig ingericht. Dat is ons doel: wij willen dat de kinderen zich thuis voelen.

Buiten spelen is gezond en daarom gaan de oudere kinderen elke minimaal een uur naar buiten. Buiten hebben we een grote ruimte met speelgoed voor verschillende leeftijden, van de allerkleinsten tot en met de peuterleeftijd. De zandbak is vooral geliefd, maar we spelen ook vaak verstoppertje of tikkertje. Met mooi weer gaan we graag met de bolderkar naar de kinderboerderij of naar verschillende speeltuintjes in de buurt.

 

Groepen

Op kinderdagverblijf Regenboog werken we met zeven groepen: 2 babygroepen, 2 dreumesgroepen, 2 peutergroepen en een peuterplusgroep.

Bij babygroepen de lilafantjes en de gele vlinders zijn baby’s vanaf 6 weken oud welkom. Deze groepen bestaan uit maximaal 11 kinderen onder begeleiding van 3 pedagogisch medewerkers. Op het moment dat zij toe zijn aan de volgende groep stromen zij door naar één van de dreumesgroepen: de blauwe dolfijntjes of de roze biggetjes. Meestal is dit rond de leeftijd van 1,5 jaar. Per dag worden er 11 kinderen opgevangen met 2 vaste pedagogisch medewerkers.

Als kinderen op de dreumesgroep qua ontwikkeling toe zijn aan de peutergroep, stromen zij door naar de groep de groene kikkers of de rode lieveheersbeestjes groep. Voor de meeste kinderen is dit rond de 2 jaar en 9 maanden. Per peutergroep zijn er maximaal 16 kinderen onder begeleiding van 2 vaste pedagogisch medewerkers.

Peuters die wat extra uitdaging kunnen gebruiken,  gaan naar de peuterplusgroep. De peuterplusgroep bestaat uit maximaal 8 kinderen onder begeleiding van 1 vaste pedagogisch medewerker.

 

Dagritme op het kinderdagverblijf

Op elke groep ziet een gemiddelde dag er anders uit. Op de babygroepen volgen we het ritme van jouw baby in overleg met de ouders/verzorgers. Zij krijgen hun flesje, fruithapje, groentehapje, speelmomenten, knuffels en aandacht op het moment dat zij dit nodig hebben. Hoe ouder de kinderen worden, hoe meer we het groepsritme volgen. Het is voor kinderen prettig dat er vaste activiteiten zijn die dagelijks terugkomen.

De dreumesen eten in de ochtend gezellig samen een cracker. Na het eten is het tijd voor een verschoonronde. De kinderen die dit al willen, krijgen de mogelijkheid om te oefenen op de wc of het potje. Passend bij het thema van dat moment doen we een leuke, educatieve activiteit. Ook spelen we elke dag buiten in een van onze buitenruimtes waar kinderen kunnen ontdekken, beleven, ervaren, leren en vooral experimenteren. Aan het einde van de dag eten we fruit voordat we de dag afsluiten met een activiteit of vrij spel.

De peuters beginnen in de ochtend met een kring, net als op de basisschool. Op een speelse manier maken ze alvast kennis met de gebruiken en rituelen van school. Na de kring eten we samen lekker fruit. Afhankelijk van de dag staat er een activiteit klaar, spelen we vrij of gaan we naar buiten. Het activiteitenprogramma Piramide heeft op een speelse manier aandacht voor taal, beweging en sociale interactie. Aan tafel! Voor iedereen staat er fruit en een beker water klaar. Daarna is er tijd voor een activiteit/ vrij spel/ buiten spelen. Rond het middag uur krijgen alle kinderen warm eten. Sommige kinderen gaan nog slapen na het eten en andere kinderen rusten alleen even. Aan het einde van de middag krijgen alle kinderen een cracker en is het weer tijd om lekker te gaan spelen of er wordt nog een activiteit gedaan.

     


Het leukste aan kinderdagverblijf Regenboog

  • Een enthousiast en divers team, van een paar jaar uit school tot jarenlange werkervaring
  • Onze ruimtes hebben een huiselijke sfeer met veel daglicht
  • De leuke en leerzame activiteiten uit het Piramide-programma
  • Een leuke en grote buitenruimte met speelgoed dat is afgestemd op de leeftijd van de kinderen

 

Openingstijden

Maandag 7.00 - 18.00 uur
Dinsdag 7.00 - 18.00 uur
Woensdag 7.00 - 18.00 uur
Donderdag 7.00 - 18.00 uur
Vrijdag 7.00 - 18.00 uur

Verlengde opvang van 18.00 tot 18.30 uur is mogelijk.

 

Nieuwsgierig?

Maak een afspraak voor een rondleiding bij ons op locatie. Hier kun je ook al je vragen stellen die je hebt over onze opvang. Bekijk ook alvast onze virtuele rondleiding.

 

Nanda Noordam Leidinggevende Regenboog
LRK registratie nummer: 769795791

Ontdek ons kinderdagverblijf Regenboog

Ben je benieuwd naar onze opvang? Heb je een vraag?
023-5672020 E-mail
Kom snel
bij ons kijken
GO!
Anja (Customer Care)
Kim (Customer Care)
Alle rechten voorbehouden aan SKH 2024  |  Created by Clic.nl