Wat kost peuteropvang?

De financiering van peuteropvang is veranderd per 2017. Bij inschrijving wordt gekeken of je recht hebt op:

-       kinderopvangtoeslag
-       een gesubsidieerde peuteropvangplek

Dat wordt bepaald door je persoonlijke situatie zoals de samenstelling van je gezin en het inkomen. 

 

Wanneer heb je recht op kinderopvangtoeslag?

De kinderopvangtoeslag is een tegemoetkoming in de kosten van kinderopvang. Dit wordt geregeld via een maandelijkse toeslag die wordt uitbetaald door de Belastingdienst. Je kunt deze aanvragen als je en je eventuele toeslagpartner allebei werken of één van beide een opleiding volgt of de kansen op werk vergroot  door bijvoorbeeld een re-integratietraject via UWV of gemeente.

Heb je recht op kinderopvangtoeslag? Dan betaal je het bruto bedrag van € 8,90 per uur (per 1 januari 2019) aan SKH en ontvang je een maandelijkse toeslag van de Belastingdienst. Bereken je maandelijkse netto-kosten hier.

 

Wanneer recht op een gemeentelijk gesubsidieerde peuteropvangplaats?

Voor ouders die geen recht hebben op kinderopvangtoeslag subsidieert gemeente Haarlemmermeer de peuteropvang. Zij brengen een inkomensafhankelijke ouderbijdrage in rekening. Je dient dan wel aan te tonen dat je géén recht hebt op kinderopvangtoeslag. Meer informatie hierover lees je op de website van gemeente Haarlemmermeer over kinderopvang

Twee dagdelen verplicht bij een gesubsidieerde plaats

Per 1 april 2017 bestaat een gesubsidieerde plaats uit 2 dagdelen peuteropvang. Het afnemen van 1 dagdeel per week is alleen mogelijk voor ouders met recht op kinderopvangtoeslag. Wil je meer dan 2 dagdelen? Dat kan, maar niet voor de gesubsidieerde prijs. Je betaalt dan het particuliere tarief.

 

Komt je kind in aanmerking voor een Voorschoolse Educatie (VE)-plaats?

Dan geldt bovenstaande voor het 1e en 2e dagdeel. Dus ook bij een VE-indicatie dien je de route naar kinderopvangtoeslag of de gemeentelijk gesubsidieerde plaats te bewandelen. Het 3e en 4e dagdeel worden bekostigd door gemeente Haarlemmermeer.

 

Inkomensafhankelijke tabel bij GEEN recht op kinderopvangtoeslag 

Ouderbijdrage 2019 voor een gesubsidieerde plaats van 2 ochtenden per maand:

Let op:

Deze bedragen zijn de gemiddelde maandbedragen voor twee ochtenden peuteropvang. U betaalt voor 40 weken peuteropvang per jaar, maar dat wordt omgerekend naar een gemiddeld maandbedrag, dat maandelijks (12 maanden per jaar) geïncasseerd wordt. U betaalt dus ook tijdens de zomervakantie.

 

Wat zijn de kosten van incidentele opvang?

Wilt u incidenteel een extra dag afnemen buiten de vaste dagen? Dan kunt u incidentele opvang aanvragen. Het tarief voor incidentele opvang per 1 januari 2019 is € 26,70 uur per ochtend á € 8,90 per uur.

 

Bereken zelf je kosten 2019 voor peuteropvang

Ga naar onze handige rekentool en bereken zelf hoeveel je in 2019 voor peuteropvang betaalt. De bedragen zijn ter indicatie. De kosten worden zowel bruto als netto (met kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst) weergegeven.

 

Contact

Wagnerlaan 59
2151 GV Nieuw Vennep
023 567 20 20

Stuur een mail

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf je hier in voor de SKH nieuwsbrief.

Verstuur

 

Lees meer over ons pedagogisch beleid
Ben je benieuwd naar onze opvang?
Wil je een rondleiding?
Of heb je gewoon een vraag?
023 567 20 23 Email
Kom snel
bij ons kijken
GO!
Meer weten? Wij helpen je graag verder.
Neem contact op / Contact usPlan rondleiding / Book a tourSchrijf je kind in / Register your childDownload brochureBereken kosten / Calculate costs
Alle rechten voorbehouden aan SKH 2019  |  Created by Clic.nl