Baby-Sensi®, de beste opvang voor je baby

 

Zoek je voor je baby een warme, veilige plek?
Waar heel bewust wordt omgegaan met zijn of haar ontwikkeling?
Kom 'ns kijken op onze Baby-Sensi®-groep!

 

Baby-Sensi® in het kort:

  • Rust, aandacht en optimale ontwikkeling staan centraal
  • Vaste pedagogisch medewerkers met speciale baby-ervaring en -training
  • Veilige en prettige ruimte met speciale Baby-Sensi®-inrichting en -materialen
  • Gezond en veilig opgroeien met o.a. gezonde warme lunch
  • Je kind leert sneller communiceren met behulp van gebaren taal
  • Eigen app over je baby

Zelf de sfeer ervaren in een Baby-Sensi®-groep? Plan dan een rondleiding in op één van onze 9 kinderdagverblijven. Of bel met onze Customer Service via telefoonnummer 023 - 567 20 20. Als je je baby inschrijft bij SKH, ontvang je € 7,50 welkomstkorting op de Babypret-cursus voor jou en je baby!  


Stimuleren van alle ontwikkelingsgebieden

Onze Baby-Sensi®-groep is zo ingericht dat het je baby stimuleert. Met eigen activiteiten stimuleren we zintuigen, motoriek, taalontwikkeling en sociaal-emotionele aspecten. We bewegen op muziek, blazen bellen en spelen met veertjes, knuffels, muziekinstrumenten, boekjes en houten speelgoed. Als we met je baby praten ondersteunen we dat met gebaren en plaatjes waardoor je kind sneller kan communiceren. Je baby kan zich op zijn of haar eigen manier en in eigen tempo ontwikkelen.

 

Waarom een eigen aanpak voor baby’s?

Uit onderzoek blijkt dat de hersenen van een baby in het eerste levensjaar harder groeien. Er worden meer dan honderd verbindingen gemaakt tussen allerlei cellen in de hersenen. Juist door deze cellen te stimuleren via alle zintuigen zorgen we ervoor dat er nog meer verbindingen worden gemaakt en dat de cellen meer in zich opnemen. De ervaringen die wij aanbieden zijn belangrijk voor de latere ontwikkeling en het leervermogen van je kind. Lees ook eens over babygebaren.

 

Ontwikkelingsgerichte kinderopvang

Naast de sociaal-emotionele ontwikkeling prikkelen we ook alle andere ontwikkelingsgebieden om te communiceren, te bewegen, te ervaren, te denken en te spelen. Op alle groepen van het kinderdagverblijf werken we met de methode Piramide. Piramide werkt vanuit een stevige emotionele basis, namelijk het veilig en vertrouwd voelen met de pedagogisch medewerksters en de andere kinderen in de groep. Daarmee kan de ontwikkeling gericht gestimuleerd worden. De activiteiten in de Baby-Sensi®-groep sluiten hierop aan.

 

Activiteiten: individueel en met elkaar

Elk kind krijgt de ruimte om zich in zijn of haar tempo te ontwikkelen. We stimuleren je kind door sensorisch materiaal en zintuigelijke activiteiten aan te bieden. Voorbeelden hiervan zijn bewegen op muziek, bellen blazen, spelen met veertjes, bladeren en sensorisch zand. We doen dit afwisselend in de groep of 1:1. Sommige activiteiten doen we met de hele groep. Met name als gezelligheid een belangrijk doel is, zoals zingen en muziek maken. Andere activiteiten doen we in kleinere groepjes. Kinderen hoeven niet hetzelfde niveau te hebben. Hierdoor kunnen ze juist van elkaar leren.

 

Goed contact met jou

Voor jou en je kind is er een vaste Baby-Sensi® begeleidster (mentor). Als ouders heb je zo altijd een vertrouwd en vaste persoon om naar toe te gaan. Dagelijks is er contact via je eigen baby-app en bij het halen en brengen van je kindje. En er is een uitgebreid jaarlijkse oudergesprek. Maak gerust een afspraak voor een aanvullend gesprek.

 

Naar mate je kind ouder wordt

De baby’s bepalen zelf hun slaap- en voedingsritme. Naarmate kinderen ouder worden, krijgen ze in de groep meer dagritme aangeboden. Daarna mag je kind doorgroeien naar de volgende groep. Als je kind eerder toe is aan andere uitdagingen of meer verdieping, dan is eerder doorgroeien ook mogelijk.

 

De Baby-Sensi® inrichting

De Baby-Sensi®-groep is met rustige lichte kleuren ingericht. Met eigen hoeken voor verschillende activiteiten. Het materiaal is modern, huiselijk en warm. Er is specifiek sensorisch materiaal om mee te spelen en voor de activiteiten. Het speelgoed in de verschillende bakjes wordt visueel aangegeven met foto’s. Ook op de grond kunnen afbeeldingen terugkomen. De ruimte is zo ingericht dat kinderen al vanaf jonge leeftijd zelf kunnen spelen. Alles om mee te spelen staat op hoogte van baby’s en dreumesen. Dit stimuleert je kind eerder tot eigen spel.

 

Wist je dat wij al met baby’s praten, voordat ze echt kunnen praten? Hoe dan?

Met onze handen! Kinderen kunnen eerder gebaren maken, dan praten.
 

Getrainde pedagogisch medewerkers

Jaarlijks trainen wij de pedagogisch medewerkers van onze babygroepen op het gebruik en de positieve effecten van babygebaren. Op deze manier stimuleren wij de interactie en communicatie met de baby, leert je baby zich verstaanbaar te maken, kan je als ouder je baby beter begrijpen en frustratie voorkomen.

 

Lees meer over optimale ontwikkeling, liefdevolle opvang of gezond en veilig opgroeien

Contact

Wagnerlaan 59
2151 GV Nieuw-Vennep
023 567 20 20

Stuur een mail

Zwanger?

Gefeliciteerd! Bekijk hier wat wij straks voor je kunnen betekenen.

Klik hier

Lees meer over ons pedagogisch beleid
Kom je bij mij kijken?
Meer weten? Wij helpen je graag verder.
Rondleiding plannenInschrijvenStel een vraagBereken kosten
Alle rechten voorbehouden aan SKH 2024  |  Created by Clic.nl