Wennen op de peuteropvang

 

Het kennismakingsgesprek

Wanneer de datum van het eerste bezoek bekend is, ontvangt je kind een uitnodigingskaartje van de peuteropvang.  Tijdens het kennismakingsgesprek geeft de pedagogisch medewerker veel informatie. Onder andere over het dagritme, het wennen, de oudercommissie en natuurlijk het pedagogisch handelen. Ouders geven alle belangrijke informatie over hun kind en de omstandigheden thuis, zodat we daar adequaat op in kunnen spelen.

 

De wenperiode

Nieuwe kinderen en hun ouders moeten vertrouwd raken met de nieuwe situatie, de groep en de groepsleiding. Wij zorgen voor een hartelijk welkom en een open communicatie. Het afscheid van elkaar nemen kan voor zowel kinderen als ouders moeilijk zijn. De pedagogisch medewerkers geven hierin alle nodige ondersteuning en begeleiding.

 

Wennen is afhankelijk van jouw kind

De wenperiode is geen vaste procedure. We kijken goed naar de behoefte, het gedrag en de emoties van je kind. We hebben veel aandacht voor je kind zodat hij of zij zich snel vertrouwd en veilig voelt. Soms vinden ouders het wennen moeilijk. Neem gerust telefonisch contact op. Bij het ophalen vertellen we je uitgebreid hoe het gegaan is. Soms blijven de ouders een deel van de ochtend erbij tijdens de wenperiode.

 

Als je kind er nog niet aan toe is

Wanneer een kind nog niet toe lijkt te zijn aan de peuteropvang kan er, in samenspraak met de ouders en de groepsleiding, na een beginperiode van een maand, beslist worden nog te wachten met het bezoek aan de opvang.

Contact

Wagnerlaan 59
2151 GV Nieuw-Vennep
023 567 20 20

Stuur een mail

Zwanger?

Gefeliciteerd! Bekijk hier wat wij straks voor je kunnen betekenen.

Klik hier

Kom je bij mij kijken?
Meer weten? Wij helpen je graag verder.
Alle rechten voorbehouden aan SKH 2024  |  Created by Clic.nl