Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

 

Alle sectoren waar professioneel met kinderen gewerkt wordt zijn sinds 2013 verplicht om een Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling te hanteren en het gebruik ervan te bevorderen. De meldcode helpt ons als professional zorgvuldig te handelen. De 5 stappen van de meldcode geven precies aan wat we moeten doen als we vermoeden dat een kind thuis in de knel zit. Het doel van de meldcode is dat er sneller en adequater wordt gehandeld en ingegrepen.

Alle pedagogisch medewerkers zijn op de hoogte van deze meldcode, werken er mee en zijn geschoold in het werken met de meldcode. SKH heeft twee aandachtsfunctionarissen aangesteld. Deze aandachtsfunctionarissen hebben scholing gehad in het werken met de meldcode en hoe zij hierin ouders, kinderen en medewerkers kunnen begeleiden.

Meer informatie

Lees het Protocol ‘kindermishandeling en grensoverschrijdend gedrag’ voor de kinderopvang 2018. Of bekijk de video van de Rijksoverheid hieronder. Of ga naar Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling van de Rijksoverheid

 

Contact

Wagnerlaan 59
2151 GV Nieuw-Vennep
023 567 20 20

Stuur een mail

Zwanger?

Gefeliciteerd! Bekijk hier wat wij straks voor je kunnen betekenen.

Klik hier

Kom je bij mij kijken?
Alle rechten voorbehouden aan SKH 2024  |  Created by Clic.nl