Peuteropvang Wereldwijs Hoofddorp - Graan voor Visch

Onze peuteropvang Wereldwijs vind je in de wijk Graan voor Visch, in het pand van Integraal Kindcentrum (IKC) Wereldwijs. Op onze locatie gaan ook kinderen naar school, naar het kinderdagverblijf en naar de bso. Voor peuters (2 tot 4 jaar) is het een voordeel om op die manier een aantal ochtenden per week alvast te wennen aan een schoolomgeving. We werken ook met een programma voor Voorschoolse Educatie (VE) om peuters te helpen met hun taal-, sociale, emotionele en motorische ontwikkeling.

Binnen hebben we een gezellig ingericht lokaal en buiten delen we het ruime, groene plein met de kinderen van het kinderdagverblijf. Het is een heerlijke plek waar kinderen door de bosjes kunnen banjeren en eindeloos kunnen glijden van de glijbaan.

 

Groepen

Op peuteropvang Wereldwijs werken we met groepen van maximaal 16 peuters en twee pedagogisch medewerkers per dag. Zo zorgen we ervoor dat we ieder kind voldoende tijd en aandacht kunnen geven. Ook is er op meerdere dagen een VE-coach aanwezig die de VE-kinderen extra begeleidt.

 

Een ochtend op de peuteropvang

Iedere ochtend beginnen we met de kinderen in de kring voor een gezamenlijke start. We bespreken de dagen van de week en wensen elkaar goedemorgen met gebarentaal. Zo oefent jouw kind alvast voor de basisschool, waar in de kring zitten er ook dagelijks bij hoort. Aan het einde van de ochtend sluiten we ook af in de kring. Na de start in de kring kan jouw kind lekker spelen: een puzzel maken, met Duplo spelen of spelen in de poppenhoek. We doen ook activiteiten uit het activiteitenprogramma Piramide. Dit programma is een goede voorbereiding op de basisschool. We gaan elke dag naar buiten.

De peuters vanaf 3,5 jaar, die er klaar voor zijn, gaan op maandag, dinsdag of donderdag een activiteit meedoen in de kleuterklas van basisschool Wereldwijs. Dit is voor de kinderen erg leuk en een goede manier om ze voor te bereiden op school.


Het leukste aan peuteropvang Wereldwijs

  • De mooie, groene buitenspeelplaats
  • De leuke en uitdagende spelactiviteiten van Piramide
  • Samenwerking met basisschool Wereldwijs waardoor de overgang naar groep 1 gemakkelijk verloopt

 

Openingstijden

  Reguliere openingstijden Tijdens schoolvakanties
Maandag 8.15 - 12.15 uur gesloten
Dinsdag 8.15 - 12.15 uur gesloten
Woensdag 8.15 - 12.15 uur gesloten
Donderdag 8.15 - 12.15 uur gesloten
Vrijdag 8.15 - 12.15 uur gesloten

 

Nieuwsgierig?

Maak een afspraak voor een rondleiding bij ons op locatie. Hier kun je ook al je vragen stellen die je hebt over onze opvang. Bekijk ook alvast onze virtuele rondleiding.

Edith Koren Coördinator onderbouw IKC Wereldwijs

Ontdek onze peuteropvang Wereldwijs

Ben je benieuwd naar onze opvang?
Wil je een rondleiding?
Of heb je gewoon een vraag?
023 567 20 20 E-mail
Kom eens
bij ons kijken
GO!
Monique (Customer Care)
Alle rechten voorbehouden aan SKH 2024  |  Created by Clic.nl