Kinderopvangtoeslag

 

Ouders die gebruik maken van kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang kunnen bij de Belastingdienst kinderopvangtoeslag aanvragen. Om daarvoor in aanmerking te komen gelden o.a. de volgende regels:

  • Het kinderdagverblijf of de buitenschoolse opvang dient geregistreerd te zijn in het Landelijk Register Kinderopvang. Alle vestigingen van SKH zijn geregistreerd.
  • Je hebt een baan of bent bezig je kansen op werk te vergroten. Dit geldt zowel voor alleenstaanden als voor partners.

De toeslag is afhankelijk van je inkomen. Je kunt een proefberekening maken en de toeslag aanvragen op de website van de Belastingdienst

 

Wat te doen bij werkloosheid?

Je hoeft niet direct de kinderopvang op te zeggen. Voor meer informatie, kijk op Belastingdienst.nl/ kinderopvangtoeslag. Daarnaast is het mogelijk om bij de gemeente Haarlemmermeer bijzondere bijstand aan te vragen.

 

Opvanguren

Voor kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang kunnen ouders per kind en per soort opvang over maximaal 230 uur per maand kinderopvangtoeslag ontvangen. Deze norm is gebaseerd op een fulltime werkweek inclusief verplichte pauzes en reistijd. De Belastingdienst controleert of op jaarbasis het maximaal aantal 'toeslaguren' niet wordt overschreden. Het aanbod van SKH blijft bij een afname van 5 dagen opvang per week zowel bij de kinderdagverblijven als bij de buitenschoolse opvang onder deze norm. Verder is de kinderopvangtoeslag gekoppeld aan het aantal uren dat de ouder met de minste uren heeft gewerkt. Voor kinderen onder de 4 jaar kan men toeslag aanvragen over 140% van de uren uit het arbeidscontract van de minst werkende ouder, en voor kinderen vanaf 4 jaar kan men toeslag aanvragen over 70% van de uren. Als je meer opvang afneemt ontvang je hierover geen kinderopvangtoeslag. De Belastingdienst controleert achteraf, dus om te voorkomen dat je geconfronteerd wordt met terugvordering van (een deel) van de toeslag als je over teveel uren toeslag hebt aangevraagd, is het belangrijk om wijzigingen direct door te geven aan de Belastingdienst.

 

Zelf kosten en kindertoeslag 2019 berekenen

Via de handige rekentool 2019 op onze site kan je zelf de netto kosten (dus inclusief kinderopvangtoeslag) berekenen.

 

Contact

Wagnerlaan 59
2151 GV Nieuw Vennep
023 567 20 20

Stuur een mail

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf je hier in voor de SKH nieuwsbrief.

Verstuur

 

Lees meer over ons pedagogisch beleid
Alle rechten voorbehouden aan SKH 2021  |  Created by Clic.nl