Kinderopvangtoeslag

 

Ouders die gebruik maken van kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang kunnen bij de belastingdienst kinderopvangtoeslag aanvragen. Om daarvoor in aanmerking te komen gelden de volgende regels:

- Het kinderdagverblijf of de buitenschoolse opvang dient geregistreerd te zijn in het Landelijk Register Kinderopvang. Alle vestigingen van SKH zijn geregistreerd.

- U heeft een baan of bent bezig uw kansen op werk te vergroten. Dit geldt zowel voor alleenstaanden als voor partners.

 

Wat te doen bij werkeloosheid?

U hoeft niet direct de kinderopvang op te zeggen. Voor meer informatie, kijk op Belastingdienst.nl/ kinderopvangtoeslag De toeslag is afhankelijk van uw inkomen. U kunt een proefberekening maken en de toeslag aanvragen op de website van de belastingdienst. De toeslag kan niet aangevraagd worden voor peuterspeelzaal en tussenschoolse opvang. Wel is het mogelijk om bij de gemeente Haarlemmermeer bijzondere bijstand aan te vragen.

 

Opvanguren

Voor kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang kunnen ouders per kind en per soort opvang over maximaal 230 uur per maand kinderopvangtoeslag ontvangen. Deze norm is gebaseerd op een fulltime werkweek inclusief verplichte pauzes en reistijd. De belastingdienst zal controleren of op jaarbasis het maximaal aantal 'toeslaguren' niet wordt overschreden. Het aanbod van SKH blijft bij een afname van 5 dagen opvang per week zowel bij de kinderdagverblijven als bij de buitenschoolse opvang onder deze norm. Verder is de kinderopvangtoeslag gekoppeld aan het aantal uren dat de ouder met de minste uren heeft gewerkt. Voor kinderen onder de 4 jaar kan men toeslag aanvragen over 140% van de uren uit het arbeidscontract van de minst werkende ouder, en voor kinderen vanaf 4 jaar kan men toeslag aanvragen over 70% van de uren. Als u meer opvang afneemt krijgt u hierover geen kinderopvangtoeslag. De belastingdienst controleert achteraf, dus u kunt geconfronteerd worden met terugvordering van(een deel) van de toeslag als u over te veel uren toeslag heeft aangevraagd.

 

Toeslagentabel 2018

Kijk op de toeslagentabel 2018 hoeveel tegemoetkoming u volgend jaar krijgt.

 

Contact

Wagnerlaan 59
2151 GV Nieuw Vennep
023 567 20 20

Stuur een mail

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf je hier in voor de SKH nieuwsbrief.

Verstuur

 

Lees meer over ons pedagogisch beleid
Alle rechten voorbehouden aan SKH 2019  |  Created by Clic.nl