Ontwikkeling van je peuter

Samen spelen met andere peuters op een plek waar plezier en ontwikkeling centraal staan. Want peuters leren en ontwikkelen zich door te spelen. We sluiten aan op de belevingswereld en interesses van je kind. En bieden een vertrouwde en uitdagende omgeving.  

Onze pedagogische visie en aanpak

Peuters leren met al hun zintuigen en hun hele lichaam. Zo leren ze bewegen, denken, begrijpen en praten. Ze zijn in eerste instantie erg op zichzelf gericht maar spelen gaandeweg steeds meer met leeftijdgenootjes samen. Wij helpen peuters in hun ontwikkeling door op de juiste manier en op het goede moment te stimuleren om de wereld te ontdekken.

Op onze peuteropvang / pre-school bieden we uitdagende en gevarieerde speelmogelijkheden. Je peuter is welkom in zijn of haar eigen groep. De ontwikkeling, belevingswereld en interesses van je kind staan hierbij centraal. De pedagogisch medewerkers bieden een gestructureerd dagprogramma. Wij werken volgens de Piramide-methode, een methode met aandacht voor alle ontwikkelingsgebieden met de nadruk op de taalontwikkeling.  

Inzicht en inspelen op ontwikkeling en welbevinden

Wij bieden een plek waar je peuter zich optimaal kan ontwikkelen. Continu volgen we de ontwikkeling en hoe je kind zich voelt op de groep. We krijgen inzicht in wat je peuter aankan en spelen hierop in. Jaarlijks vullen we de Peuterestafette in, die we ook met de ouders delen. Met de overstap naar de basisschool krijg je ook een exemplaar mee voor de school.

Activiteiten

We bieden gevarieerde activiteiten aan waarmee we de nieuwsgierigheid en fantasie van je peuter prikkelen en ze stimuleren om nieuwe ontdekkingen te doen. Alle ontwikkelingsgebieden komen aan bod. Peuters worden uitgedaagd en gestimuleerd om aan activiteiten mee te doen. De activiteiten sluiten aan bij de leeftijd, behoeften, interesse en belevingswereld van je kind. Lees meer over de activiteiten, de methode Piramide, Voorschoolse Educatie en ons Pientere peuterprogramma.  

Nadruk op plezier en uitdaging

Bij creatieve activiteiten ligt de nadruk op het plezier en de uitdaging die kinderen hierin kunnen vinden, het resultaat is van minder belang. Door kinderen aan te moedigen en complimentjes te geven wordt hun zelfvertrouwen versterkt.  

Taalontwikkeling

In de peuterleeftijd maken de kinderen vooral op het gebied van taal een enorme ontwikkeling door. Daar proberen we de kinderen bij te helpen door consequent begrippen, emoties en ervaringen te benoemen, maar ook door veel met de kinderen te zingen en boekjes te lezen.  

'Zelf doen'

We kijken goed naar de mogelijkheden en de behoeften van je kind. We stimuleren dingen die zij zelf kunnen, ook zelf te doen. En we dagen je kind uit om nieuwe dingen uit te proberen. Als iets (nog) niet lukt, kunnen ze uiteraard rekenen op onze hulp.  

Lees meer over activiteiten op de pre-school of een eigen groep en het ritme van de dag.

Check nu welke SKH-peuterspeelzaal bij jou om de hoek is

SKH heeft 24 peuterspeelzalen in gemeente Haarlemmermeer. Grote kans dat er bij jou één in de buurt is! Want wij bieden peuteropvang in Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Rijsenhout, Badhoevedorp, Lisserbroek, Zwanenburg, Buitenkaag en Vijfhuizen. Check met je postcode de dichtstbijzijnde SKH-peuterspeelzaal op www.kinderopvanghaarlemmermeer.nl/peuteropvang/onze-vestigingen.html

Contact

Wagnerlaan 59
2151 GV Nieuw-Vennep
023 567 20 20

Stuur een mail

Zwanger?

Gefeliciteerd! Bekijk hier wat wij straks voor je kunnen betekenen.

Klik hier

Kom je bij mij kijken?
Meer weten? Wij helpen je graag verder.
Alle rechten voorbehouden aan SKH 2024  |  Created by Clic.nl