Peuteropvang Boshummel in Hoofddorp - Overbos

In de wijk Overbos vind je onze kleinschalige peuteropvang Boshummel, op het scholenplein naast basisschool De Olijfboom. Hier hebben we onze eigen, ruime lokalen voor de peuters om te spelen en een eigen buitenspeelplaats. Op de peutergroepen werken onze pedagogisch medewerkers met een programma voor Voorschoolse Educatie (VE) om jouw peuter optimaal voor te bereiden op de overstap naar de basisschool.

Bij peuteropvang Boshummel werken ook speciale VE-coaches die twee ochtenden per week aanwezig zijn om de ontwikkeling van jouw peuter te monitoren en te stimuleren met activiteiten waarbij jouw peuter spelend leert.

Groepen

Op peuteropvang Boshummel werken we met groepen van maximaal 16 peuters. Zo zorgen we ervoor dat we ieder kind voldoende tijd en aandacht kunnen geven.

Een ochtend op peuteropvang Boshummel

Iedere ochtend beginnen we met de kinderen in de kring voor een gezamenlijke start. Zo oefent jouw kind hier alvast mee voor de basisschool, waar in de kring zitten er ook dagelijks bij hoort. Daarna doet de VE-coach (2 ochtenden per week aanwezig) een educatieve activiteit met een klein groepje peuters. Onze pedagogisch medewerker doet een leuke en leerzame activiteit uit het activiteitenprogramma Piramide met een klein groepje peuters. Dit programma is speciaal ontwikkeld voor peuters en helpt bij de ontwikkeling van taal en sociale, emotionele en motorische vaardigheden bij jouw peuter. De andere peuters gaan op dat moment vrij spelen.

Vervolgens wisselen we om en gaat het ene groepje vrij spelen en doet het andere groepje de Piramide-activiteit. Op deze manier hebben de pedagogisch medewerkers veel individuele aandacht voor de kinderen. Daarna is het tijd voor een gezond tussendoortje. We eten een lekker stuk fruit of rauwkost en drinken water. Daarna gaan we naar buiten. Een frisse neus halen hoort er dagelijks bij. We eindigen de dag zoals we de dag ook startten: in de kring.


Het leukste aan peuteropvang Boshummel

  • De speciale tijd en aandacht van de VE-coach
  • De leuke spelactiviteiten van Piramide
  • Het goede contact met de scholen
  • De mooie, ruime besloten buitenspeelplaats

 

Openingstijden

Onze openingstijden zijn afgestemd op die van de basisscholen. Tijdens de schoolvakanties zijn we dan ook gesloten.

Maandag 8.30 - 12.30 uur
Dinsdag 8.30 - 12.30 uur
Woensdag 8.30 - 12.30 uur
Donderdag 8.30 - 12.30 uur
Vrijdag 8.30 - 12.30 uur

 

 

Nieuwsgierig?

Maak een afspraak voor een rondleiding bij ons op locatie. Hier kun je ook al je vragen stellen die je hebt over onze opvang. Bekijk ook alvast onze virtuele rondleiding.

Marit Möller Leidinggevende Boshummel
LRK registratie nummer: 934821690

Ontdek onze peuteropvang Boshummel

Ben je benieuwd naar onze opvang?
Wil je een rondleiding?
Of heb je gewoon een vraag?
023 567 20 20 E-mail
Kom eens
bij ons kijken
GO!
Monique (Customer Care)
Alle rechten voorbehouden aan SKH 2024  |  Created by Clic.nl