Peuteropvang Hasselbraam in Hoofddorp - Floriande

Peuteropvang Hasselbraam zit in het pand van basisschool Het Braambos. Na de zomervakantie vormt SKH samen met de basisschool een IKC (Integraal KindCentrum). We gaan nog intensiever samenwerken, waardoor de overgang naar de basisschool nog soepeler verloopt.

Op deze locatie komen kinderen ook naar het kinderdagverblijf (hele dagen, 0 tot 4 jaar) en de buitenschoolse opvang (4 tot 13 jaar). De peuteropvang zit in een mooi en ruim lokaal dat speciaal is ingericht voor peuters van 2 tot 4 jaar. Onze buitenruimte is een heerlijke plek om te spelen in de zandbak, op het gras of om te fietsen op het plein. De buitenruimte delen wij met de kinderen van het kinderdagverblijf en soms spelen we gezellig samen.

Wij bieden op onze peuteropvang Voorschoolse Educatie (VE), waardoor alle peuters op een speelse manier de Nederlandse taal leren. Twee keer per week is er VE-coach aanwezig die de ontwikkeling van de peuters extra goed in de gaten houdt. De VE-coach biedt extra hulp waar dat nodig is, zodat alle peuters zonder (taal)achterstand en vol vertrouwen aan de basisschool beginnen als ze 4 worden. Dit gebeurt door middel van taalspelletjes, voorlezen en themagerichte liedjes.

 

Groepen

Peuteropvang Hasselbraam bestaat uit een groep van maximaal 16 peuters van 2 tot 4 jaar oud en twee pedagogisch medewerkers. Zo zorgen we ervoor dat we ieder kind voldoende tijd en aandacht kunnen geven. Af en toe is er ook een BBL’er (student uit een werken-lerentraject) aanwezig op de groep om te leren en de twee pedagogisch medewerkers te ondersteunen.

 

Een ochtend op de peuteropvang

Iedere ochtend beginnen we met de kinderen in de kring voor een gezamenlijke start. Zo oefent jouw kind hier alvast mee voor de basisschool, waar in de kring zitten er ook dagelijks bij hoort. Daarna gaan de kinderen lekker spelen, bijvoorbeeld met het Little People-huis, de poppen, auto’s of knutselen, kleien of kralen rijgen. Verder doen we een leuke activiteit uit het activiteitenprogramma Piramide, zoals schaapjes met wol beplakken en het liedje ‘Schaapje, schaapje, heb je witte wol?’ extra vaak zingen tijdens het thema Lente. Dit programma is speciaal ontwikkeld voor peuters om ze spelenderwijs voor te bereiden op de basisschool. Hierin is onder andere aandacht voor taal, beweging en sociale interactie.

Na een lekker stuk fruit en beker water gaan we naar buiten om te spelen. We vinden het belangrijk om iedere dag een frisse neus te halen en lekker te bewegen. Dat slaan we daarom geen enkele dag over. Af en toe komt een SKH-sportspecialist langs bij ons op de locatie om sportlessen uit het Jonge Sporthelden-programma te geven. Deze lessen zijn speciaal bedoeld voor peuters van 2 tot 4 jaar en zijn altijd een succes!


Het leukste aan peuteropvang Hasselbraam

  • Lekker buiten spelen, fietsen en in de zandbak
  • De leerzame spelactiviteiten van Piramide
  • Het goede contact met basisschool Het Braambos waardoor de overgang naar groep 1 soepel verloopt
  • Kleinschalige locatie, waardoor de lijntjes kort zijn
  • Twee keer per week een eigen VE-coach op de locatie

 

Openingstijden

  Reguliere openingstijden Tijdens schoolvakanties
Maandag 8.15 - 12.15 uur gesloten
Dinsdag 8.15 - 12.15 uur gesloten
Woensdag 8.15 - 12.15 uur gesloten
Donderdag 8.15 - 12.15 uur gesloten
Vrijdag 8.15 - 12.15 uur gesloten

 

Nieuwsgierig?

Maak een afspraak voor een rondleiding bij ons op locatie. Hier kun je ook al je vragen stellen die je hebt over onze opvang. Bekijk ook alvast onze virtuele rondleiding.

Marit Möller Leidinggevende Hasselbraam
LRK registratie nummer: 136928353

Ontdek onze peuteropvang Hasselbraam

Ben je benieuwd naar onze opvang?
Wil je een rondleiding?
Of heb je gewoon een vraag?
023 567 20 20 E-mail
Kom snel
bij ons kijken
GO!
Monique (Customer Care)
Alle rechten voorbehouden aan SKH 2024  |  Created by Clic.nl