Gezond en veilig opgroeien

 

  • veiligheid staat voorop
  • gezond eten
  • veel bewegen en veel buiten
  • volop aandacht voor natuur
  • medewerkers met EHBO- en BHV-diploma
  • schoon en fris: voldoet aan strenge hygiëne en ventilatie eisen
  • beveiligde entree bij de kinderdagverblijven

 

Veiligheid staat voorop

Een plek waar je kind zich vertrouwd en veilig voelt, en die ook fysiek veilig is. Zowel binnen als buiten. We zorgen voor veilig speelgoed en een veilige inrichting met ‘vinger tussen deur’ beveiliging, speciaal ontworpen bedjes, meubels met afgeronde hoeken, beveiligde stopcontacten, kinderhekjes en nog veel meer. Over emotionele veiligheid lees je meer bij liefdevol en optimale ontwikkeling.

 

Gezond eten

We zorgen voor gezonde en gevarieerde voeding. Om een gezond eetpatroon te ontwikkelen is het belangrijk om aan verschillende smaken te wennen. Eten op de kinderopvang helpt je hierbij want "zien eten, doet eten".

 

Gezonde warme lunch op het kinderdagverblijf

De warme lunches zijn gezond én gevarieerd. Je kind went aan veel verschillende smaken. En we merken: zien eten, doet eten! Kinderen eten met elkaar op de kinderopvang vaak makkelijker.

 

Veel bewegen en veel buiten

We zorgen dat we veel bewegen en veel buiten zijn. Kinderen genieten van buiten spelen. Ze rennen, huppelen, verstoppen, ontdekken, graven in de zandbak en spelen in het groen. Op de bso zorgen we voor leuke buitenactiviteiten voor de verschillende leeftijden, met BSO FUN. Je kan ook kiezen voor de Sportbso.

 

Volop aandacht voor natuur

We beleven en ontdekken de natuur. Kijken hoe alles groeit en bloeit. Spelen actief, fantasierijk en avontuurlijk. De moestuintjes leren kinderen waar groente en fruit vandaan komt. We staan stil bij de veranderende seizoenen. Ook binnen werken we binnen aan natuurbeleving.

 

Buiten slapen

Op sommige groepen van het kinderdagverblijf is het mogelijk dat je kind buiten slaapt in speciaal daarvoor ontwikkelde bedjes.

 

Met kinder-EHBO- en VOG-screening

Onze medewerkers worden continu geschoold, werken vanuit een pedagogisch beleid en zijn getraind in kinder-EHBO. Alle medewerkers hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en worden vervolgens continu gescreend. Dat maakt onze kinderopvang veilig en transparant. Vanzelfsprekend voldoen we aan het wettelijk verplichte vier-ogen-principe, waarbij er altijd een volwassene moet kunnen meekijken en meeluisteren.

 

Schoon en fris: over hygiëne en ventilatie

Onze kinderopvang voldoet aan strenge hygiëne en ventilatie-eisen. De hygiëneregels van de GGD worden elk jaar opnieuw getoetst. We ventileren continu en hebben CO₂-meters voor het bewaken van de luchtkwaliteit. Onze vaste huishoudelijke hulpen maken dagelijks de ruimtes schoon.

 

Beveiligde entree

Onze kinderdagverblijven zijn voorzien van een beveiligingssysteem. Ouders krijgen een toegangscode of pasje, anderen bellen aan.

 

GGD en Brandweer

We voldoen aan de eisen van de GGD en worden regelmatig geïnspecteerd. We voldoen aan de wettelijke eisen van brandveiligheid, hebben ontruimingsplannen en oefenen deze met de kinderen. 

 

Richtlijnen en aanvullende werkinstructies

Wij werken volgens de richtlijnen die zijn opgesteld door het RIVM en het Landelijk Centrum voor Hygiëne en Veiligheid. Daarnaast hebben we eigen aanvullende werkinstructies voor veiligheid, hygiëne en voedselveiligheid, voeding en uitstapjes. Jaarlijks wordt op elke vestiging een risico-inventarisatie op het gebied van hygiëne, veiligheid en arbeidsomstandigheden uitgevoerd.

 

Interne en externe controle

SKH controleert intern, kwaliteit staat immers hoog in ons vaandel. HKZ staat voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector, een branchespecifieke norm, gebaseerd op de ISO 9001 norm. Het Keurmerkinstituut komt jaarlijks auditeren op de HKZ-normen. Verder worden we jaarlijks door de GGD en brandweer op alle wettelijke kwaliteitseisen gecontroleerd. Het GGD-inspectierapport is te raadplegenvia de website van het Landelijk Register Kinderopvang (LRK). Op de vestigingspagina vind je de juiste link.

 

meer over onze kwaliteiten     meer over ons pedagogisch beleid

Contact

Wagnerlaan 59
2151 GV Nieuw-Vennep
023 567 20 20

Stuur een mail

Zwanger?

Gefeliciteerd! Bekijk hier wat wij straks voor je kunnen betekenen.

Klik hier

Kom je bij mij kijken?
Meer weten? Wij helpen je graag verder.
Alle rechten voorbehouden aan SKH 2024  |  Created by Clic.nl