Kinderdagverblijf Wereldwijs in Hoofddorp

In de wijk Graan voor Visch vind je ons kinderdagverblijf Wereldwijs, in het pand van IKC Wereldwijs (Integraal KindCentrum voor kinderen van 0 - 13 jaar). Op onze locatie komen ook kinderen naar de peuteropvang en de bso. Binnen hebben we ieder onze eigen ruimte om te spelen en vangen we kinderen van 0 tot 4 jaar op in verschillende groepen, met ieder een eigen ruimte. Onze babygroep is daarbij helemaal ingericht volgens de principes van Baby-Sensi. Dat betekent een ruimte met rustige en lichte kleuren. De ruimte heeft eigen hoeken voor verschillende activiteiten. Alles om mee te spelen staat op hoogte van baby’s en dreumesen. De verticale ruimte is groot met veel verschillende, uitdagende hoeken. Buiten is er een fijn, groen plein waar we lekker spelen.

Groepen

Op kinderdagverblijf Wereldwijs bieden we een aparte babygroep (Baby-Sensi-groep) en een verticale groep waar kinderen van verschillende leeftijden samen spelen. Op iedere groep vangen gespecialiseerde pedagogisch medewerkers de kinderen op. Zo zijn de medewerkers op de babygroep getraind om met baby’s te werken en werken zij volgens de principes van Baby-Sensi, waarbij de sensomotorische ontwikkeling van jouw baby wordt gestimuleerd.

Activiteiten op het kinderdagverblijf

Iedere groep heeft zijn eigen dagritme. Zo houden we voor ieder kind rekening met tijd om te spelen, te rusten en te eten. De baby's hebben hun eigen ritme. Oudere kinderen volgen het ritme van de groep. Wat voor iedere groep geldt, is dat we elke dag met elkaar een warme lunch eten en lekker naar buiten gaan om te spelen als het weer het toelaat. Daarnaast spelen we binnen fijn in onze poppenhoek of met auto’s en duplo of doen we een activiteit met gebarentaal uit het activiteitenprogramma van Piramide.

Peuters vanaf 3,5 jaar doen op maandag, dinsdag of donderdag een activiteit mee in de kleuterklas. Ook vieren wij alle feesten, zoals Sinterklaas en Kerst samen met de basisschoolklassen. Erg leuk en een goede manier om de peuters voor te bereiden op de basisschool.


  • Kleinschalig met maar twee groepen, waardoor iedereen elkaar kent
  • Onderdeel van IKC Wereldwijs, 0-13 jaar onder 1 dak
  • Samenwerking met de school in hetzelfde gebouw
  • Een heel groen buitenplein, wat het echt een ontdekplein maakt
  • Een rustige, lichte ruimte speciaal voor baby's (Baby-Sensi-groep)
  • Met leesbevorderingsprogramma BoekStart in samenwerking met Bibliotheek Haarlemmermeer (met pedagogisch medewerker als voorleescoördinator)

 

Openingstijden

Maandag 7.30 - 18.00 uur
Dinsdag 7.30 - 18.00 uur
Woensdag 7.30 - 18.00 uur
Donderdag 7.30 - 18.00 uur
Vrijdag 7.30 - 18.00 uur

 

Nieuwsgierig?

Maak een afspraak voor een rondleiding bij ons op locatie. Hier kun je ook al je vragen stellen die je hebt over onze opvang. Bekijk ook alvast onze virtuele rondleiding.

Edith Koren Coördinator onderbouw IKC Wereldwijs
LRK registratie nummer: 606137336

Ontdek ons kinderdagverblijf Wereldwijs

Ben je benieuwd naar onze opvang? Heb je een vraag?
023-5672020 E-mail
Kom snel
bij ons kijken
GO!
Anja (Customer Care)
Kim (Customer Care)
Alle rechten voorbehouden aan SKH 2024  |  Created by Clic.nl