Kinderdagverblijf Baloe in Hoofddorp

Op kinderdagverblijf Baloe zijn kinderen van 0 tot 4 jaar welkom voor een dag vol plezier. Onze babygroepen zijn ingericht volgens de Baby-Sensi-principes. Dit betekent lichte en rustige ruimtes, waar rust, aandacht en ontwikkeling centraal staan. Baby’s ontwikkelen door het prikkelen van de zintuigen. Ze horen, voelen, ruiken, zien en proeven. Daardoor ontdekken ze wereld om hen heen. Ons speelgoed speelt hier goed op in. We spelen met bijvoorbeeld veertjes en bellenblaas. Zien we daar een eerste lachje?

Met onze dreumesen en peuters spelen we iedere dag minimaal een uur buiten. We halen een frisse neus, weer of geen weer. Al geven we uiteraard de voorkeur aan een lekker zonnetje. Buiten hebben we speelgoed voor verschillende leeftijden, van de allerkleinsten tot de peuterleeftijd. Ook zijn de glijbaan en twee wipkippen dagelijks weer een succesnummer. We glijden honderd keer naar beneden, tot het tijd is om naar binnen te gaan.

Onze Sportspecialist komt regelmatig langs op onze peutergroepen. Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de Nederlandse kinderen te weinig beweegt. Wij niet gelukkig! Gezondheid staat bij ons hoog in het vaandel, dus bewegen we genoeg, eten we elke dag minimaal een portie groente tijdens onze gezonde, warme lunch en staat er dagelijks fruit op tafel.

 

Groepen

Op kinderdagverblijf Baloe werken we met zes groepen: 2 babygroepen, 2 dreumesgroepen en 2 peutergroepen.

Bij babygroepen de Panda’s en de Aapjes zijn baby’s vanaf 6 weken oud welkom. Deze groepen bestaan uit maximaal 10 kinderen onder begeleiding van 3 pedagogisch medewerkers.

Op het moment dat zij toe zijn aan de volgende groep stromen zij door naar één van de dreumesgroepen: de Olifantjes of de Stokstaartjes. Meestal is dit rond de leeftijd van 2 jaar. Per dag worden er bij de Olifantjes maximaal 11 kinderen opgevangen met 2 vaste pedagogisch medewerkers. Bij de Stokstaartjes zijn dit maximaal 16 kinderen met 3 pedagogisch medewerkers.

Als kinderen op de dreumesgroep qua ontwikkeling toe zijn aan de peutergroep, stromen zij door naar de Toekans of de Flamingo’s. Voor de meeste kinderen is dit rond de 2 jaar en 9 maanden. Per peutergroep zijn er maximaal 16 kinderen onder begeleiding van 2 vaste pedagogisch medewerkers.

 

Dagritme op het kinderdagverblijf

Het ritme van de baby staat op onze babygroepen voorop. Zij krijgen op het moment dat zij dit nodig hebben hun flesje, speelmomenten, knuffels en aandacht. Op de dreumes- en peutergroepen houden we een groepsritme aan. Het indelen van de dag geeft structuur. Het is voor kinderen prettig dat er vaste activiteiten zijn die dagelijks terugkomen. Iedere ochtend nemen we het dagritme door, zodat alle kinderen weten ze kunnen verwachten gedurende de dag. Elke dag staat op het programma: in de kring, fruit eten, Piramide-activiteit, een uur buitenspelen, warme lunch, vrij spelen en bewegen.


Het leukste aan kinderdagverblijf Baloe

  • Onze peuters krijgen regelmatig bezoek van onze Sportspecialist die de leukste beweegactiviteiten organiseert
  • Wij zitten in een ruim gebouw met grote, lichte lokalen
  • Sensorisch speelgoed op de babygroep, houten speelgoed op de dreumes- en peutergroepen
  • Wij gaan regelmatig een rondje door de wijk met de bolderkar
  • De leuke en leerzame activiteiten uit het Piramide-programma

 

Openingstijden

Maandag 7.15 - 18.15 uur
Dinsdag 7.15 - 18.15 uur
Woensdag 7.15 - 18.15 uur
Donderdag 7.15 - 18.15 uur
Vrijdag 7.15 - 18.15 uur

 

Nieuwsgierig?

Maak een afspraak voor een rondleiding bij ons op locatie. Hier kun je ook al je vragen stellen die je hebt over onze opvang. Bekijk ook alvast onze virtuele rondleiding.

Anita van Saase Leidinggevende Baloe
LRK registratie nummer: 758651752

Ontdek ons kinderdagverblijf Baloe

Ben je benieuwd naar onze opvang? Heb je een vraag?
023-5672020 E-mail
Kom snel
bij ons kijken
GO!
Anja (Customer Care)
Angelique (Customer Care)
Kim (Customer Care)
Alle rechten voorbehouden aan SKH 2024  |  Created by Clic.nl