Kinderdagverblijf Hasselbraam in Hoofddorp - Floriande 

Ons kinderdagverblijf zit samen met de peuteropvang en de buitenschoolse opvang in basisschool Het Braambos. Kinderopvang en school zitten handig onder één dak. Door de samenwerking met de school verloopt de overgang naar groep 1 gemakkelijk voor de kinderen. Onze pedagogisch medewerkers lopen regelmatig ’s middags een rondje met de oudere kinderen van de groep door de school. Zo’n kijkje nemen is leuk, maar ook leerzaam. Ze kennen hierdoor de locatie, regels, gebruiken en juffen en meesters.

Wij delen een eigen buitenspeelplein samen met de peuteropvang. Dit plein is speciaal ingericht voor kinderen van 0 tot 4 jaar. We kunnen hier lekker in de zandbak zandtaartjes maken, met de loopfiets de fietsroutes volgen of samen spelen op het gras.

Groepen

Op kinderdagverblijf Hasselbraam spelen kinderen samen in een verticale groep. Dat betekent dat kinderen van 0 tot 4 jaar bij elkaar spelen. Kinderen kunnen daardoor van elkaar leren. Onze pedagogisch medewerkers bieden activiteiten aan die afgestemd zijn op de leeftijd. Wij dagen de kinderen uit op hun eigen niveau. Voor de jongsten is er een grote grondbox en een hoge box. Hier kunnen de kleinste kinderen veilig spelen zonder de oudere kinderen. Dagelijks zijn er twee pedagogisch medewerkers aanwezig en maximaal twaalf kinderen. Onze medewerkers zijn getraind om zowel met baby’s als met peuters en kleuters te werken.

SKH - Spaarne Gasthuis groep

Voor kinderen van medewerkers van het Spaarne Gasthuis Hoofddorp biedt SKH flexibele opvang op de locatie Hasselbraam / IKC Braambos. Je kind is welkom van 06.45 uur tot 17.15 uur in onze verticale groep. Dat betekent dat kinderen van 0 tot 4 jaar op deze groep worden opgevangen. De gewenste opvangdagen worden per hele opvangdag opgegeven voor de 4e van de maand ervoor (bijvoorbeeld: opvang voor februari geef je vóór 4 januari op).

Wil je meer weten over deze groep? Mail customercare@kinderopvanghaarlemmermeer.nl of bel 023 567 20 20.

Dagindeling op kinderdagverblijf Hasselbraam

Tijdens het inloopmoment (07.30 – 09.30 uur) in de ochtend is er vrij spel. Kinderen spelen in de huishoek met het keukentje, bouwen een toren van Duplo of rijden met auto’s op het autokleed. Voor de baby’s volgen we het slaapritme en eetritme van thuis. De oudere kinderen doen zo veel mogelijk mee met het ritme van de groep. Kinderen zijn gebaat bij ritme en regelmaat. Daarom volgen we dagelijks een vastgesteld dagritme. Zodra alle kinderen binnen zijn, gaan we aan tafel voor een lekker stuk fruit en water of thee.

Kinderen die behoefte hebben aan een ochtendslaapje gaan nu naar bed. Voor de kinderen die wakker blijven hebben onze pedagogisch medewerkers een leuke activiteit voorbereid, passend bij het thema van dat moment. Ook gaan we elke dag naar buiten, spelend genieten van de frisse lucht. Net voor het middaguur is het tijd voor een lekkere en gezonde warme lunch. We lezen na het eten een boek voor en daarna is het tijd voor bed.

Voor de opblijvers staat er een tweede activiteit uit ons ontwikkelingsprogramma Piramide klaar. Dat maakt hongerig, dus vervolgens gaan we aan tafel voor een cracker en een beker yoghurt. Aan het einde van de dag bepalen de kinderen zelf waar ze zin in hebben. Al het speelgoed staat op ooghoogte voor de kinderen, waardoor het uitnodigt om te spelen. Daar zijn de eerste ouders, tot morgen!

 

 


Het leukste aan kinderdagverblijf Hasselbraam

  • De mooie locatie in de school
  • De leuke spelactiviteiten van Piramide met leuke thema's
  • Veel buitenspelen, onder andere in de grote zandbak
  • Goede samenwerking met basisscholen Het Braambos en de International School Optimist voor een makkelijke overgang naar de basisschool

 

Openingstijden

Maandag 7.30 - 18.00 uur
Dinsdag 7.30 - 18.00 uur
Woensdag 7.30 - 18.00 uur
Donderdag 7.30 - 18.00 uur
Vrijdag 7.30 - 18.00 uur

 

Nieuwsgierig?

Maak een afspraak voor een rondleiding bij ons op locatie. Hier kun je ook al je vragen stellen die je hebt over onze opvang. Bekijk ook alvast onze virtuele rondleiding.

 

 

Marit Möller Leidinggevende Hasselbraam
LRK registratie nummer: 136928353

Ontdek ons kinderdagverblijf Hasselbraam

Ben je benieuwd naar onze opvang? Heb je een vraag?
023-5672020 E-mail
Kom snel
bij ons kijken
GO!
Anja (Customer Care)
Kim (Customer Care)
Alle rechten voorbehouden aan SKH 2023  |  Created by Clic.nl