Kinderdagverblijf Mirakels in Hoofddorp

Op kinderdagverblijf Mirakels zijn kinderen van 0 tot 4 welkom voor een dag vol plezier. Wij stimuleren de ontwikkeling van ieder kind spelenderwijs met leuke activiteiten uit het Piramide-programma. Dit programma is gericht op kinderen in de dreumes- en peuterleeftijd. Spelenderwijs werken wij aan de  sociale, emotionele en motorische vaardigheden en het taalniveau. Kinderdagverblijf Mirakels maakt deel uit van Community school ’In de Breedte’ met de basisscholen Klavertje Vier en Brandaris. Kinderopvang, basisschool en buitenschoolse opvang onder één dak. Kinderen vanaf 3,5 jaar die eraan toe zijn en staan ingeschreven bij basisscholen Brandaris of Klavertje Vier, gaan een ochtend per week spelen bij de kleuters uit groep 1. Voor peuters maakt dit de overgang naar groep 1 een stuk makkelijker.

Als het weer het toelaat, spelen de dreumes- en peutergroepen minimaal een uur per dag buiten. Buiten hebben we een zandbak met speelgoed voor verschillende leeftijden, van de allerkleinsten tot de peuterleeftijd. Ook het buitenspeelhuisje met glijbaan is erg geliefd onder onze peuters.

Wij lezen graag. Taalontwikkeling vinden wij erg belangrijk. Daarom hebben wij veel boeken bij kdv Mirakels, boeken waar wij dagelijks uit voorlezen, maar ook (prenten)boeken om zelf uit te lezen of doorheen te bladeren. Ook zingen wij graag liedjes en de kinderen zorgen zelf voor het orkest met onze muziekinstrumenten. Daarnaast is knutselen is een geliefde activiteit.

 

Groepen

Op kinderdagverblijf Mirakels werken we met zes groepen: 2 babygroepen, 2 dreumesgroepen en 2 peutergroepen. Bij babygroepen de Eendjes en de Vlinders zijn baby’s vanaf 6 weken oud welkom. Deze groepen bestaan uit maximaal 11 kinderen onder begeleiding van 3 pedagogisch medewerkers.

Op het moment dat zij toe zijn aan de volgende groep stromen zij door naar één van de dreumesgroepen: de Egels of de Rupsen. Meestal is dit rond de leeftijd van 1,5 jaar. Per dag worden er 12 kinderen opgevangen met 2 vaste pedagogisch medewerkers.

Als kinderen op de dreumesgroep qua ontwikkeling toe zijn aan de peutergroep, stromen zij door naar de Kikkers- of de Mollengroep. Voor de meeste kinderen is dit rond de 2 jaar en 9 maanden. Per peutergroep zijn er maximaal 16 kinderen onder begeleiding van 2 vaste pedagogisch medewerkers.

 

Dagritme op het kinderdagverblijf

Op de babygroepen volgen we het ritme van de baby in overleg met de ouders/verzorgers. Zij krijgen op het moment dat zij dit nodig hebben hun flesje, speelmomenten, knuffels en aandacht. Op de dreumes- en peutergroepen houden we een groepsritme aan. Het indelen van de dag geeft structuur. Het is voor kinderen prettig dat er vaste activiteiten zijn die dagelijks terugkomen. Alle kinderen mogen lekker vrij spelen als ze binnenkomen. Zodra het laatste kindje binnen is, gaan we in de kring of aan tafel voor fruit met water of thee. We houden een gesprekje over het thema van die maand, zingen een liedje of lezen een verhaaltje. Vaak doen we ook een spelletje.

Daarna staat er een leuke en leerzame activiteit uit het Piramide-programma klaar. Tussen de middag eten we samen een gezonde warme lunch. De kinderen die ’s middags behoefte hebben aan een slaapje gaan naar bed. Vervolgens is het tijd voor yoghurt met een cracker. Aan het einde van de middag spelen wij spelletjes of doen we een toffe activiteit die de pedagogisch medewerkers hebben voorbereid. Terwijl de eerste kinderen worden opgehaald, spelen de andere kinderen in de bouwhoek met auto’s en Duplo, in de huishoek met poppen, spelen ze een spelletje of kiezen ze een boekje uit om zelf te lezen of kijken.

 

     

 


Het leukste aan kinderdagverblijf Mirakels

  • Wij zitten in een ruim gebouw met lichte lokalen en gebruiken de centrale hal als extra speelruimte
  • De peuter-kleuteractiviteit in samenwerking met basisscholen Klavertje Vier en Brandaris
  • Voorlezen vinden wij heel belangrijk. Wij hebben twee voorleescoördinatoren die de boekencollectie up-to-date houden en uitbreiden. Zij bevorderen het voorlezen in de groepen in samenwerking met de bibliotheek Haarlemmermeer
  • De leuke en leerzame activiteiten uit het Piramide-programma

 

Openingstijden

Maandag 7.30 - 18.00 uur
Dinsdag 7.30 - 18.00 uur
Woensdag 7.30 - 18.00 uur
Donderdag 7.30 - 18.00 uur
Vrijdag 7.30 - 18.00 uur

Verlengde opvang mogelijk tot 18.30 uur.

 

Nieuwsgierig?

Maak een afspraak voor een rondleiding bij ons op locatie. Hier kun je ook al je vragen stellen die je hebt over onze opvang. Bekijk ook alvast onze virtuele rondleiding.

Hedwig Beutick Leidinggevende Mirakels
LRK registratie nummer: 289366975

Ontdek ons kinderdagverblijf Mirakels

Ben je benieuwd naar onze opvang? Heb je een vraag?
023-5672020 E-mail
Kom snel
bij ons kijken
GO!
Anja (Customer Care)
Kim (Customer Care)
Alle rechten voorbehouden aan SKH 2024  |  Created by Clic.nl