Een eigen groep en het dagritme

 

Samen spelen met andere peuters op een plek waar plezier en ontwikkeling centraal staan. Want peuters leren en ontwikkelen zich door te spelen. We sluiten aan op de belevingswereld en interesses van je kind. En bieden een vertrouwde en uitdagende omgeving.

 

 

Een eigen groep: de stamgroep

Je peuter is welkom in een eigen groep: de stamgroep. Ze voelen zich snel vertrouwd met hun eigen, vaste pedagogisch medewerkers en de andere kinderen in de groep.

 

Deskundige medewerkers

Twee vaste pedagogisch medewerkers begeleiden maximaal 16 peuters.  Zij zijn deskundig in het opvangen en begeleiden van peuters. Jouw peuter krijgt alle aandacht en ruimte die hij of zij nodig heeft. We bieden een gevarieerd programma volgens de Piramide methode waarbij alle ontwikkelingsgebieden aan bod komen. Zo spelen zij in in op de belangstelling, kennis en vaardigheden van je kind.

 

Dagritme en rituelen

Kinderen voelen zich het best bij voorspelbare regelmaat en vaste rituelen. We bieden de peuters een zichtbare dagindeling, een activiteitenbord en dagritmekaarten.

  • Als de kinderen binnenkomen, worden zij persoonlijk verwelkomd door de pedagogisch medewerker.
  • Tijdens het kringritueel worden de namen van de kinderen genoemd. Zo leren de groepsgenootjes elkaars naam (her)kennen.
  • De ochtend heeft een vast dagritme. Zo’n vast patroon van gebeurtenissen geeft een veilig gevoel en bevordert het tijdsbesef van de kinderen.
  • Natuurlijk gaan we wel flexibel om met de indeling van het dagdeel. Omstandigheden als een feest, het weer of de stemming van de groep kunnen ertoe leiden dat we iets anders gaan doen dan gepland.
  • Aan het einde van de ochtend of middag neemt de pedagogisch medewerker van ieder kind persoonlijk afscheid. Met de ouder wordt vaak een persoonlijk gesprekje gevoerd over de gebeurtenissen van die ochtend. 

 

Kind inrichting

Kinderen hebben ruimte nodig om samen te spelen maar ook om ongestoord zelf met iets bezig te zijn. De inrichting bevordert het eigen initiatief en de zelfstandigheid van je kind. Het meeste speelgoed zit in lage, open kasten waar de kinderen zelf bij kunnen. Je peuter kan kiezen uit verschillende speelhoeken waar je kind met anderen of alleen ongestoord kan spelen.

 

Lekker buiten spelen

Er is ook een (buiten)ruimte die uitdaagt en stimuleert tot rennen, klimmen, fietsen, avontuur en ontdekken. Lees meer over buiten spelen op de peuterspeelzaal.

Buiten spelen 

Contact

Wagnerlaan 59
2151 GV Nieuw-Vennep
023 567 20 20

Stuur een mail

Zwanger?

Gefeliciteerd! Bekijk hier wat wij straks voor je kunnen betekenen.

Klik hier

Kom je bij mij kijken?
Meer weten? Wij helpen je graag verder.
Alle rechten voorbehouden aan SKH 2024  |  Created by Clic.nl