Peuteropvang Heksenketel in Nieuw-Vennep - Linquenda

Peuteropvang Heksenketel is dé plek voor jouw peuter om te ontdekken, beleven, ervaren, experimenteren en leren. Met de leukste spel- en knutselactiviteiten werken wij aan de motorische -, cognitieve - en taalontwikkeling. Onze grote, gezellige binnenruimte bestaat uit verschillende ingerichte hoeken, waar de kinderen lekker kunnen spelen. Zo hebben we een leeshoek met bankje en een poppenhoek voor alle poppenmoeders en -vaders. De peuters gaan met sprongen vooruit en beginnen daardoor met een goede basis aan de basisschool.

Onze peuteropvang is gevestigd in basisschool De LinQ in de levendige wijk Linquenda. We delen het grote plein met de basisschool, maar spelen er nooit tegelijk met de basisschoolkinderen, zodat er genoeg ruimte is voor de allerkleinsten. Op het plein spelen we graag in de grote zandbak of op de wip. We spelen tikkertje en sjezen van de ene naar de andere kant van het plein op de loopfietsen.

Wij bieden op onze peuteropvang Voorschoolse Educatie (VE), waardoor alle peuters op een speelse manier de Nederlandse taal leren. Zonder taalachterstand beginnen ze aan de basisschool.

 

Groepen

Op peuteropvang Heksenketel werken we met een groep van twee pedagogisch medewerkers en maximaal 16 peuters. Zo zorgen we ervoor dat we ieder kind voldoende tijd en aandacht kunnen geven.

 

Een ochtend op de peuteropvang

Tijdens de inloop spelen de peuters vrij in de leuke hoeken op de groep. De een pakt een boekje in de leeshoek, de ander gaat aan tafel met het magische zand, de treinbaan komt tevoorschijn en met duplo bouwen de kinderen torens. Al het speelgoed staat op ooghoogte voor de kinderen, waardoor het uitnodigt om te spelen en te ontdekken.

Als alle kinderen binnen zijn, gaan we in de kring voor een gezamenlijke start. Zo oefent jouw kind hier alvast mee voor de basisschool, waar in de kring zitten er ook dagelijks bij hoort. Daarna gaan we knutselen, doen we een leuke thema-activiteit of lezen de pedagogisch medewerkers voor aan de kinderen in kleine groepjes. Al dat spelen maakt hongerig. Tijd voor een fruit- of groentesnack en een beker water in de kring. Na het kringmoment is het tijd voor een activiteit dat bij het thema hoort, zoals een modeshow in verkleedkleding bij het thema kleding of stippen plakken op onze geknutselde paddenstoelen voor het thema herfst. Dan is het tijd voor een frisse neus! Iedere dag gaan we naar buiten om te spelen op grote plein. De ochtend eindigen we zingend in de kring. De leukste liedjes komen aan bod voordat we naar huis gaan.


Het leukste aan peuteropvang Heksenketel

  • Lekker buiten spelen in de buitenkeuken, in de zandbak en op de loopfiets
  • De activiteiten en het speelgoed dat goed past bij de leeftijd en de ontwikkeling van de kinderen
  • Onze sensitieve leidsters met veel aandacht voor de kinderen
  • De enthousiaste peuters die elke dag weer met plezier spelen op de groep

 

Openingstijden

  4-uursopvang Tijdens schoolvakanties
Maandag 8.15 - 12.15 uur gesloten
Dinsdag 8.15 - 12.15 uur gesloten
Woensdag 8.15 - 12.15 uur gesloten
Donderdag 8.15 - 12.15 uur gesloten
Vrijdag 8.15 - 12.15 uur gesloten

 

Nieuwsgierig?

Maak een afspraak voor een rondleiding bij ons op locatie. Hier kun je ook al je vragen stellen die je hebt over onze opvang. Bekijk ook alvast onze virtuele rondleiding.

Natasja Brouwer Leidinggevende Heksenketel
LRK registratie nummer: 546380438

Ontdek onze peuteropvang Heksenketel

Ben je benieuwd naar onze opvang?
Wil je een rondleiding?
Of heb je gewoon een vraag?
023 567 20 20 E-mail
Kom snel
bij ons kijken
GO!
Monique (Customer Care)
Alle rechten voorbehouden aan SKH 2024  |  Created by Clic.nl