Buiten zijn en buiten spelen

 

Buiten zijn en buiten spelen is heerlijk. Lekker rennen, klauteren, graven in de zandbak, spelen in het groen. Ruimte om te ontdekken en te beleven.  Ook als het weer minder mooi is, gaan we naar buiten om een frisse neus te halen.

 

Buiten ontdekken

Kinderen hebben de drang dingen te ontdekken, hun wereld te vergroten. Buiten spelen is  goed voor de motorische, cognitieve, sociale en mentale ontwikkeling van je kind. Afstanden inschatten, eigen grenzen bepalen bij het klimmen of over muurtjes lopen; allemaal vaardigheden die het hele leven van pas kunnen komen.

 

Natuurbeleving

We zien hoe alles groeit en bloeit. Ontdekken welke kleine beestjes in de tuin leven. En hebben ons eigen moestuintje. We ervaren wisselende seizoenen met regen, sneeuw of een lekker zonnetje. Samen met de kinderen kijken we hoe bomen, bloemen veranderen in kleur en geur.

 

Buiten en bewegen zijn gezond

Buiten bewegen is belangrijk voor een goede gezondheid. De buitenruimtes zijn ingericht voor elke leeftijd. Zo kunnen de kinderen elkaar ontmoeten om samen te spelen, samen met de pedagogisch medewerkers buiten te zijn, etc. Het buiten spelen voorziet in verschillende (individuele) behoeften, zoals bijvoorbeeld ontdekken, hangen, terugtrekken, creatieve en motorische activiteiten.

 

Soms wordt je kind vies

Soms hoort bij buiten spelen nat en vies worden. Als je ziet hoeveel plezier de kinderen hebben, wordt het schoon blijven van kleren al snel minder belangrijk. We adviseren kleren die tegen een stootje kunnen en vies mogen worden. En natuurlijk regenlaarzen.

 

Buiten slapen

Wil je dat je kind buiten slaapt? Op een aantal Baby-Sensi-vestigingen hebben wij een babyhuisje waarin twee kinderen kunnen slapen. Het babyhuisje voldoet aan de normen Warenwetregeling kinderbedden en boxen. Het babyhuisje is voorzien van een hor om insecten en andere dieren bij de kinderen vandaan te houden.

 

Voordelen van buiten slapen

Buiten slapen is goed voor de opbouw van weerstand van kinderen, door een grote opname van vitamine D. Veel kinderen slapen buiten rustiger, dieper en langer. De luchtkwaliteit buiten is beter dan binnen, dit is gunstig voor hun longen. Het buiten slapen heeft ook een positief effect bij kinderen met astma of bronchitis.

 

Buiten slapen= ontdekken en ervaren

De afhankelijkheid van de zintuigen maakt dat baby’s ruiken, horen, voelen, proeven en zien als de beste! Buiten slapen is voor baby’s een waardevolle kennismaking met de natuur. De natuurbeleving, het horen van de wind, het ritselen van bladeren, het fluiten van vogels en het kijken naar de zonnestralen en de wolken die bewegen, zijn aspecten die het buiten slapen extra waardevol maken. De kinderen worden hier rustiger van.

Contact

Wagnerlaan 59
2151 GV Nieuw-Vennep
023 567 20 20

Stuur een mail

Zwanger?

Gefeliciteerd! Bekijk hier wat wij straks voor je kunnen betekenen.

Klik hier

Lees meer over ons pedagogisch beleid
Kom je bij mij kijken?
Meer weten? Wij helpen je graag verder.
Rondleiding plannenInschrijvenStel een vraagBereken kosten
Alle rechten voorbehouden aan SKH 2023  |  Created by Clic.nl